Milletvekili Erol'un duruşu takdire şayan!

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, son günlerde CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun açıklamalarına kayıtsız kalmayarak 'TSK bu ülkenin onuru ve gururudur' açıklamalarında bulundu. Elazığ'da Milletvekili olduktan sonra milli konularda her zaman ön planda yer alan Gürsel Erol'un bu tavrı şehir insanından büyük takdir görüyor.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Son günlerde CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun Türkiye’nin gözbebeği Silahlı Kuvvetlere yönelik açıklamaları kamuoyunda geniş yer bulmuş ve CHP Milletvekili Gürsel Erol’da Tanrıkulu’nun açıklamalarına en sert cevabı vermişti. 

Erol: “TSK, Türkiye’nin onuru ve namusudur, hepimizin sahip çıkması gerekir. Kurumlarda yanlış yapan yöneticiler olabilir, kurumlar hiçbir zaman siyasetçinin hedefinde ve eleştirisinde olmamalı. TSK’nın eylemleri sorgulanamaz, eleştirilemez ve o eleştirileri de sorumsuzca buluyorum. CHP’nin köklerinin nereye dayandığını bilmeyenlerin bu şekilde açıklama yapmasını asla doğru bilmiyorum, o açıklamayı yapan arkadaşımız MYK’da gündeme gelecektir. Uluslararası güçlerin olduğu bir bölgede ‘TSK kimyasal silah kullandı’ ya arkadaşlar bu oyunlara gelmeyin, bu aptalca iddialara, karalamaya hele de seçime giderken sana ne kardeşim. Bu açıklamayı yapmak sana mı düşer?" ifadelerini kullanarak en açık bir dille Tanrıkulu’nu eleştirmişti.

EROL’UN AÇIKLAMALARINA  ELAZIĞLILARDAN TAM DESTEK

Özellikle milli konularda her zaman ön planda olan ve TSK gibi güçlü bir kuruma leke sürecek söz ve eylemlerden kaçınılması gerektiğinin altını çizen Gürsel Erol’a, Elazığlılardan da tam destek geldi. Şehir insanı Erol’un açıklamalarını haklı ve yerinde bularak, Tanrıkulu’nun mesnetsiz ve yersiz açıklamalarını kale almadıklarını dile getirdi. 

EROL, DOĞRU BİLDİĞİNİ SAKINMADAN SÖYLER

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, ülkenin ali menfaatleri söz konusu olunca her daim hakkın ve haklının yanında saf tutan bir karaktere sahip. Bu duruşuyla binlerce insanın gönlünde yer edinen Erol’a, Elazığlılar müteşekkir. Milletin sevgisine mazhar olan Gürsel Erol’un TSK gibi ülkenin gözbebeği bir kuruma olan eleştirilerin yersiz ve hadsizce sarf edildiğini dile getirmesi başta Elazığlılar olmak üzere tüm ülke insanının yüreğine su serpmiştir. Bundan sonra CHP Genel Merkezi’nin bahse konu milletvekili Sezgin Tanrıkulu’na nasıl bir müeyyide sergileyeceği ise merak konusu.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN