Milletvekili Erol: Haklar hukuki çerçevede aranmalıdır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, sendikal hak ve faaliyetlerin kurumların işleyiş ve düzenini engellememesi gerektiğini söyledi.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Elazığ’ın hatta bölgenin sağlık alanındaki en büyük tesislerinden biri olan Şehit Fethi Sekin Şehir Hastanesi, her gün binlerce hastaya şifa dağıtarak önemli bir görevi yerine getiriyor. Aynı zamanda şehrin en büyük istihdam merkezlerinden biri olan hastanede geçmiş dönemden başlayan ve Başhekim Doç. Dr. Şuheda Kaya’nın devam ettirdiği başarılı bir yönetim anlayışı ortaya koyuluyor. Aynı zamanda birçok kişiye de istihdam sağlayan şehir hastanesinde bazı sendikalar tarafından kurumun işleyişine zarar verecek faaliyetler yürütüldüğü kamuoyuna yansımış durumda.

Bu iddialar üzerine CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’dan bir açıklama geldi.

Milletvekili Erol, sendikal hakların her zaman arkasında olduklarını ancak bu hakların kişisel menfaatler için kullanılmaması gerektiğini belirterek: “Şehrimizin hatta bölgemizin sağlık anlamındaki ihtiyacını büyük ölçüde karşılayan, birçok kişiye istihdam sağlayan Şehit Fethi Sekin Şehir Hastanemiz ile ilgili kamuoyuna yansıyan yaklaşımlar kabul edilebilir değildir. Sendikalar işçilerimizin anayasal haklarından bir tanesidir. Temel amaçları da işçilerimizin haklarının korunması olmalıdır. Bunun dışındaki girişimler ne işçilere ne hastane çalışanlarına ne sağlık çalışanlarına ne de sendikalara bir fayda sağlamayacaktır. Gürsel Erol olarak şehrimizdeki her bir işçi ve emekçi kardeşimizin haklarının sonuna kadar arkasında olmaya devam edeceğim. Eğer ortada bir hak mahrumiyeti varsa bu durumda izlenecek yollar bellidir. Hem yazılı dilekçeler hem de hukuki süreçler bu mağduriyetlerin çözülmesi adına başvurulacak temel noktalardır. Bunların dışında olan tavırların da her zaman karşısında olacağımızı belirtmek isterim” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN