Milletvekili Erol: Ben imzamı atıyorum 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Pençe-Kilit- Harekatı operasyon bölgesinde hain terör örgütü mensupları ile çıkan çatışma sonucunda 12 askerimizin şehit olmasının ardından açıklamada bulundu. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

AK Parti hükümeti döneminde terörle mücadelenin yeteri kadar etkili olmadığını vurgulayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, AK Parti’nin terörle mücadelede diğer partilerden istediği desteğin yalnızca bildiri imzalama şeklinde değil çözüm önerisi sunarak bu önerilere destek isteme şeklinde olması gerektiğini söyledi. Milletvekili Erol, ayrıca şehitlerimizin acısının politik malzeme haline getirilmesinin kabul edilemez olduğunu halkın beklentisini bilerek Mecliste hazırlanan bildiriye Elazığ Milletvekili olarak imzasını atacağını söyledi. Erol, açıklamasının tamamında şu ifadelere yer verdi: Terörle mücadelenin bir parti meselesi olmadığını devlet meselesi olduğunu her fırsatta gündeme getirdim. 

“TERÖRLE MÜCADELE BİR PARTİ MESELESİ DEĞİLDİR” 

Ülkemizin üniter yapısını ve devletimizin varlığını korumak için gözünü kırpmadan şehit olmayı göze alan TSK personeli ana kuzularının şehit olmalarını siyasi propaganda haline getirmek asla doğru değildir. 

“22 YILDA SORUN ÇÖZÜLEMEMİŞTİR” 

40 yıllık terörle mücadelemizin 22 yıllık sürecinde tek başına iktidar olan AKP iktidarında terör meselesi ne yazık ki yanlış politikalardan dolayı çözülememiş hatta bu mesele derinleşmiştir. DSP, MHP, ANAP koalisyon hükümeti döneminde “PKK terör örgütünün başı” diye tanımlanan Abdullah Öcalan yakalanarak ülkemize getirilmiş ve yargılanmıştır. Bu sürecin sonunda terör sorunu ortadan kalkmaya yüz tutmuş, terör örgütü ise dağılma noktasına gelmiştir. Hal böyle iken  bugün yeniden terör örgütünün eylem yapabilir hale gelmesinin nedenleri ciddiyetle düşünülmelidir. 

“İHTİYAÇ DUYULAN DESTEK BİLDİRİ İMZALAMAK ŞEKLİNDE OLMAMALIDIR” 

AKP hükümeti terör örgütünü nasıl bitirecekse ihtiyaç duyduğu desteği bildiriye yalnızca imza atılmasını isteyerek değil; çözüm önerisini getirerek isteyeceği desteği açıklamalıdır. Ocaklara ateş düşerken, analar babalar evlat acısı yaşarken, doğmamış çocuklar yetim kalırken siyaset yalnızca terör örgütünün bu eylemlerini kınayarak, acıları politik malzeme haline getirerek sonuç alamaz. 

“BEN İMZA ATIYORUM” 

Bu gerçeklere rağmen mecliste ortak açıklanan bu bildiriye halkımızın beklentisini ve duygularını bilerek Elazığ Milletvekili olarak ben imza atıyorum.  Unutulmamalıdır ki ülke de devlet de hepimizin.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN