Milletvekili Doğan: Maden doğalgaza ne zaman kavuşacak? 

Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na soru önergesi vererek Madenli vatandaşların doğalgaz beklediğini söyledi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan, Maden İlçesi’ndeki vatandaşların doğalgaz altyapısının yokluğu nedeniyle yıllardır mağduriyet yaşadığını belirterek, “Maden’in etrafındaki dört ilçede doğalgaz bulunurken, ilçedeki altyapı yetersizliği nedeniyle bölgede yaşayan vatandaşların kış mevsiminde mağduriyet yaşadığını kaydetti. 

Konuyu Meclis gündemine taşıyan Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na soru önergesi vererek Madenli vatandaşların doğalgaz beklediğini söyledi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na ilettiği soru önergesiyle konuyu gündeme getiren Doğan, “Vatandaşlarımızın kış mevsimlerinde ısınma ihtiyacını daha kolay bir şekilde karşılamalarını sağlayan doğalgaz altyapısı ülkemizin farklı ilçelerinde halen bulunmamaktadır” ifadelerine yer verdi. Palu, Sivrice, Ergani ve Çermik ilçelerinde doğalgaz bulunduğunun altını çizen Doğan, “Bu ilçelere giden doğalgaz borularının Maden ilçesi sınırlarından geçmesine rağmen sözü geçen ilçede doğalgaz bulunmaması mağduriyetlere sebep olmaktadır. Madenli vatandaşlarımız bir an önce doğalgaza kavuşmayı beklemektedirler” dedi. Doğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a gönderdiği soru önergesinde “Elazığ Maden ilçemizin doğalgaz altyapısı ne zaman kurulacaktır? İlçeye doğalgaz verilmesine ilişkin bir projeniz var mıdır?” diye sordu.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN