Milletvekili Balık: Devletimize güvenin 

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık Kırıkhan ilçesinde depremzedelerin yaralarının sarılması için yapılan çalışmalara katılıyor. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, depremin ardından depremin etkili olduğu merkezlerden biri konumunda olan Hatay'ın Kırıkhan ilçesine giderek çalışmalara başladıklarını belirten Balık: "Yaşadığımız deprem felaketinin hemen akabinde Hatay'ın Kırıkhan ilçesine ulaşarak, 10 gün burada ki çalışmaları takip ettik. Yapılması gereken çalışmaların koordinesine katkı sağladık. Genel Merkezimizin görevlendirmesi ile bugün tekrar Kırıkhan’a gelerek burada yapılanların yanında yapılması gereken çalışmalar için değerlendirmelerde bulunacağız” dedi. 

Milletvekili Balık: Devletimize güvenin 

BALIK: DEVLETE GÜVENİN 

Kırıkhan 1. Hudut Tabur Komutanlığında Kültür ve Turizm Eski Bakanı Nabi Avcı'nın katılımıyla, merkez mahalle-köy muhtarları ve vatandaşlar ile birlikte yaşanan deprem felaketi hususunda talep, istişare ve değerlendirme toplantısında açıklamalarda bulunan AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık “  Biz de 2020 yılında Elazığ’da depremi yaşadık. Evlerimiz işyerlerimiz yıkıldı. Binalarımız ağır hasarlar aldı. Çevre Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum ile gezerken” Şehrimiz hayallerimiz yıkıldı. Bunu nasıl gidereceğiz. Bu şehri nasıl ayağı kaldıracağız dedim. Bakan Kurum sayın vekilim üzülme daha iyisini daha güzelini yapacağız dedi. Elazığ’da 25 bin yeni konut yaptık. Son depremde bu konutlara ve içinde yaşayanlara hiçbir şey olmadı. Bunu niye anlattım. Burada da yıkılan konutların yerine sizlere daha iyisini yapılacak.  Yeter ki sizler Devlete güvenin. Sizlere şunu söylüyorum. Zor günler geçiriyoruz. Hayat zor. Ancak şunu bilin. Hayat devam ediyor ve bizlerde bu yaşamın içindeyiz. Müsterih olun. Devletimiz güçlüdür, Cumhurbaşkanımız güçlü bir liderdir. Burada yeni evlerimizi yapacak ve vatandaşlarımıza teslim edilecektir“ dedi. 

Milletvekili Balık: Devletimize güvenin 

BALIK: YAPILACAK OLAN KONUTLARIN GERİ ÖDEMESİNDE DE SIKINTI YAŞANMAYACAK 

Muhtarlar ile yapılan toplantıda konuşmasını sürdüren AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık” Yapılacak olan konutların geri ödemesinde de sıkıntı yaşanmayacak. Cumhurbaşkanımız bu konuda sizlerin yanında olacak. İki yılı ödemesiz 18 yılda ödenecek olan konut paralarında sizler zorlanmayacaksınız. Depreme dayanıklı son derece sağlam, sosyal donatıları olan konutlarımızın yapılmasının planlanmasının ardından en geç iki yıl içinde bu konutlar teslim edilecek ve sizler konutlarınızda oturmaya başlayınca Devletimize, Cumhurbaşkanımıza dua edeceksiniz. Ülkemizi ve Milletimizi yasa boğan 6 Şubat tarihinde yaşadığımız deprem felaketinde yüreklerimiz yandı. Millet olarak üzüldük ancak bu acının ve felaketin de altından kalkacağız. Diğer şehirlerimiz gibi Kırıkhan ilçesi de yeniden ayağa kaldırılacak ve burası eskisinden daha güzel bir yapıya kavuşturulacak” dedi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN