Kuyud-I Kadime Arşivi Sergisinin açılışı yapıldı 

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezinde Kuyud-I Kadime arşivi sergisinin açılışı düzenlendi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Tarafından Kuyud-I Kadime Arşivi Sergisinin açılışı düzenlendi. Sergi açılışına Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Halkla İlişkiler Müdürü Metin Tokat, Ankara Genel Müdürlüğü Tapu ve Kadastro Uzmanı Mehmet Yıldırır, Tapu Kadastro Elazığ Bölge Müdürü Mahir Tuncer, Diyanet İşleri Eski Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fikret Karaman, Eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın, Diyanet İşleri Eski Başkanı Prof. Dr. Süleyman Ateş, kurum müdürleri, STK temsilcileri, davetliler ve vatandaşlar katıldı. 

Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre merkezinde düzenlenen sergi 17 Ekim ve 19 Ekim tarihleri arasında saat 10:00 ile 18:00 arasında devam edecek. 

Kuyud-I Kadime Arşivi Sergisinin açılışı yapıldı 

Tapu Kadastro Elazığ Bölge Müdürü Mahir Tuncer yaptığı açıklamada, “Tapu Kadastro Elazığ müdürlüğünün hazırlamış olduğu tapu kayıtları arşivi sergisi olan Kuyud-I Kadime arşiv sergisi Elazığ’da halkımızın hizmetine sunduk. Bu arşiv sergimiz 17 Ekim ve 19 Ekim tarihleri arasında sergilenecek. Elazığ halkımızı bekliyoruz. Burada çok kıymetli eserlerimiz mevcut” dedi. 
Ankara Genel Müdürlüğü Tapu ve Kadastro Uzmanı Mehmet Yıldırır konuşmasında, “Buraya getirdiğimiz Kuyud-I Kadime arşiv sergisi ile ilgileniyoruz. 30’un üstünde eser ve tablolar getirdik. Osmanlı teşkilatında defterhane teşkilatından günümüze uzanan eserler genel müdürlüğümüz arşivinde muhafaza ediliyor. Biz bunları illerde düzenlenen böyle uluslararası etkinliklerde getirip halkımızın tarihi bilincine katkı sağlamak üzere sergi açıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Halkla İlişkiler Müdürü Metin Tokat açıklamasında, “Kurumumuzu tanıtmak amaçlı böyle bir sergiye geldik. Biz çok eski bir kurumuz. Arşivimiz çok değerli bilgilerde haiz. Bunu halkımızla bütünleştirmek birde bu kongreye katkı sağlamak için buradayız” diye kaydetti.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN