Komisyon toplantısı başladı gözler Erdoğan'da

7 milyondan fazla çalışanı doğrudan, tüm Türkiye'yi ise dolaylı olarak ilgilendiren Asgari Ücret zammıyla ilgili Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantısı saat 14:00'te başladı.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarında sona gelinde. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in "Salı günü asgari ücrette uzlaşma sağlanacak" dediği toplantı saat 14:00'te Çalışma Bakanlığı'nda başladı. 

Bakan Bilgin bugünü işaret etmişti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, hafta sonu yaptığı açıklamada, "Salı günü asgari ücretin müzakeresinde uzlaşmaya varacağız. Emekçilerimizin beklediği, işverenlerimizin de ödeyebileceği bir ücret seviyesinde uzlaşma sağlayacağız." dedi.

Toplantının 3 saat sürmesi bekleniyor

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan komisyonun, bu toplantıda yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamını belirlenmesi bekleniyor. Toplantının basına kapalı olarak gerçekleştirilmesi ve 2-3 saat sürmesi bekleniyor.

Kavlak: "Arzumuz üçlü mutabakatla imzalamak"

TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, toplantıya girişinde basın mensuplarının soruları üzerine, insanların umutla yeni rakamı beklediğini belirterek, "İnşallah onların umutlarını boşa çıkartmayacak bir rakam üzerinde uzlaşırız, üçlü mutabakat şeklinde imzalarız. Arzumuz bu yönde." dedi.

 

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN