Keşir, Elazığ'da teşkilat mensupları ile buluştu 

Elazığ'a gelen AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, 'Teşkilat Buluşması' programı kapsamında partilileri ile bir araya geldi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, ‘Teşkilat Buluşması’ programı kapsamında Elazığ’a gelerek teşkilat mensupları ile buluştu. “Teşkilat Buluşması” programına AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, AK Parti Genel Merkez MKYK üyeleri Fulya Kaya, Hülya Özdağ Özen, AK Parti Elazığ İl Başkan Yardımcısı ve SKM Başkanı Kemal Tan, AK Parti Genel Merkez Tunceli ve Bingöl Kadın Kolları İl Başkanları ve partililer katıldı. 

Keşir, Elazığ'da teşkilat mensupları ile buluştu 

TÜVER: “GECE GÜNDÜZ, SOKAK SOKAK DOLANDIK GÖNÜLLERE DOKUNMAYA ÇALIŞTIK” 

AK Parti Elazığ Kadın Kolları Başkanı Burcu Tüver, Elazığ AK Parti Kadın Kolları teşkilatı olarak gece gündüz gönüllere dokunmak için çalıştıklarını söyleyerek, “Tarafınızdan atamamız gerçekleştirilip ilimize gönderdikten sonra ekiplerimizi toparlayıp bir araya geldik. Allah şahit olsun Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımızı Abdulhamit Han’ın yalnızlığına bırakmayacağız dedik ve bizler AK Kadın Elazığ Teşkilatı olarak sizlerin talimatıyla Sayın Genel Başkanım tabir yerindeyse gece gündüz, hane hane, sokak sokak dolandık gönüllere dokunmaya çalıştık” dedi. AK Parti Elazığ İl Başkan Yardımcısı ve SKM Başkanı Kemal Tan toplantının hayırla vesile olması temennisinde bulundu. 

Keşir, Elazığ'da teşkilat mensupları ile buluştu 

KEŞİR: “ANAYASADA KADIN ERKEK EŞİTTİR İLKESİ İLK DEFA AK PARTİ DÖNEMİNDE ANAYASAYA YER ALDI” 

Sözlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Elazığlı kadınlara selamını ileterek başlayan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, “Kadın hakları dendiğinde mangalda kül bırakmayanlar 2001 yılında öyle bir miras bıraktılar ki kadınlar açısından bize kızların eşit şartlarda eğitim alamadığı, görev alamadığı, siyasete giremediği ve kız çocuklarını kendi içlerinde sadece tercihlerinden dolayı ayrımcı bir Türkiye bıraktılar bize.

Keşir, Elazığ'da teşkilat mensupları ile buluştu 

Eğitim olmadığında bu saydıklarımızın hiçbirini gerçekleştiremiyoruz. Anayasada kadın erkek eşittir ilkesi ilk defa AK Parti döneminde anayasaya yer aldı. Bugün mangalda kül bırakmayanlar geçmişte ya iktidardılar ya iktidar ortağıydılar ama anayasaya dahi kadın erkek eşittik ilkesini hayatımıza geçirdik. Diğer taraftan kadın haklarının önündeki önemli bir engel kadına yönelik şiddet konusunda kadına yönelik şiddet suç olarak tanımlı değildi, Türk Ceza Kanunu’nda tanımı yoktu. 2005’te köklü bir değişiklik yaptık ve ilk defa orada kadına yönelik şiddeti suç olarak tanımladık. Bir suçu tanımlamazsanız karşısında cezası da olmaz bir de bunları geçmişte yapmayanlar utanmadan kanun çıktıktan sonra kadına yönelik şiddet istatistikleri şu kadar arttı dediler daha önce istatistiğin yoktu çünkü kadına yönelik şiddet diye kolluk gücünde, adliyede bir tanım yoktu” diye kaydetti. 

Keşir, Elazığ'da teşkilat mensupları ile buluştu 
Keşir, “Evet İstanbul Sözleşmesi’nden çıktık fakat kadına şiddetle mücadelede bir eksen kaymamız yok bunu niye söylüyorum İstanbul Sözleşmesi’nden çıktıktan hemen sonra biz yine kadına yönelik şiddet konusunda ihtiyaç olan kanuni düzenlemeleri yaptık. Mesela boşanmış eşe işlenen şiddeti tıpkı nikahlı eşe yapılan şiddetmiş gibi cezalarını artırdık. İnsanoğlu var oldukça, hayat geliştikçe ve geliştikçe yeni sorun alanlarıyla karşılaşıyoruz ve siyaseti temelde yapma nedenimiz sorunlara çözüm bulmak için siyaset çözüm üretme sanatıdır.

Keşir, Elazığ'da teşkilat mensupları ile buluştu 

Özellikle teşkilat mensuplarına diyorum ki sorunlardan korkmayın biz liderimizden öğrendik sorunların üstüne giderek çözmeyi. Evet, zaman zaman yerel ve bölgesel sorunlarımız olabilir zaman zaman ülke genelinde yaşadığımız sorunlar olabilir ve biz her seçim dönemi geçmişteki sorunları çöze çöze geldik ama bu yeni sorunları da çözmeye yönelik siyaset yapıyoruz” şeklinde konuştu.” ifadelerini kullandı.    Keşir, Elazığ teşkilatının güçlü bir teşkilat olduğuna vurgu yaptı.

Keşir, Elazığ'da teşkilat mensupları ile buluştu 


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN