Keleş'ten, ekonomik istikrar ve kapsayıcı büyüme vurgusu 

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, TBMM'de görüşülmekte olan 2024 yılı merkezi bütçe görüşmeleri kapsamında hazine ve maliye bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçeleri üzerine Türkiye'nin ekonomik geleceği ve 'Türkiye Yüzyılı Vizyonu' çerçevesinde atılacak adımlar hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, TBMM'de görüşülmekte olan 2024 yılı merkezi bütçe görüşmeleri kapsamında hazine ve maliye bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçeleri üzerine değerlendirmelerde bulundu. Milletvekili Keleş, ekonominin sadece sayısal verilerle değil, insan merkezli bir yaklaşımla değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, ekonomik büyümenin toplumsal refahla doğrudan ilişkili olduğunu belirtti. 

Ülkemizin yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyümesinin, geniş kapsamlı bir kalkınma anlayışına dayandığını ifade eden Keleş Türkiye'nin bu zorlu dönemi etkin sağlık ve ekonomi politikaları sayesinde en az hasarla atlattığını ve bu süreçte hükümetimizin sunduğu destek paketlerinin önemli bir rol oynadığına değindi. Yabancı yatırımcıların artan ilgisine dikkat çeken Keleş, “Türkiye'nin uluslararası finansman kaynaklarından sağladığı destekle rezervlerini güçlendirdiğini ve bu durumun ekonomik güveni artırdığı, Türkiye'nin mali disiplin ve kamu maliyesinin dengelenmesi konusunda önemli adımlar attığı, Bu adımların, ülkenin ekonomik istikrarını ve güvenilirliğini artıracağını, kamu maliyesinin sağlıklı bir yapıya kavuşturulmasının da bu süreçte kritik bir öneme sahip olduğunu, Mali disiplinin sağlanmasının ve kamu mali dengesinin iyileştirilmesi hedeflerinin, ekonomik istikrarın temelini oluşturduğunu” söyledi. 

Keleş, genç nüfusun potansiyelini ve sosyal refahı gözeten istihdam dostu büyüme politikalarının önemine değinerek, bu politikaların, gençlerin iş gücüne katılımını artırarak ekonomik kalkınmaya önemli katkı sağlayacağını, katma değeri yüksek üretimi teşvik eden ve çevresel sürdürülebilirliğe odaklanan politikaların ekonomik büyümenin temel unsurları olduğunu dile getirdi.  Milletvekili Prof. Dr. Keleş, Ülkemizin 2024-2028 dönemi için belirlediği ekonomik hedefleri de paylaştı. Bu hedefler arasında yıllık ortalama %5,5 büyüme oranı ve 2028 yılı sonunda 1,5 trilyon dolar milli gelir büyüklüğüne ulaşılması hedefleniyor. 

Bu hedefler doğrultusunda, rekabetçi ve yenilikçi bir ekosistem oluşturarak geleneksel sektörleri daha verimli hale getirmeyi ve finansal alanda yapılacak yeniliklerle, girişimcilik ekosistemini desteklemeyi planladıklarını, yerli ve milli ekonomi anlayışıyla, Türkiye Ekonomi Modeli'nin başarıya ulaşacağını, Türkiye'nin küresel ekonomideki konumunu güçlendireceğini, Hükümetimizin ekonomi politikalarının temelinde güven ve istikrarın yattığını ve bu politikaların ülkenin ekonomik başarısının temelini oluşturduğunu” belirtti.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN