Keleş: Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin davasını güçlü şekilde savunacağız 

TBMM'de söz alan AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 40'ıncı kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, cumhuriyetimizin ikinci asrı Türkiye yüzyılı olacağı gibi Türk devletlerinin ve Türk dünyasının da asrı olacaktır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de Türkiye yüzyılında daha da güçlenerek varlığını sürdürecektir' dedi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

TBMM’de söz alan AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40’ıncı kuruluş yıl dönümünde aziz şehitlerimi rahmetle anıp, kahraman gazilerimizi minnetle yad etti. Keleş, Cumhuriyetimizin ikinci asrı Türkiye yüzyılı olacağı gibi Türk Devletlerinin ve Türk dünyasının da asrı olacaktır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de Türkiye yüzyılında daha da güçlenerek varlığını sürdürecektir” dedi. 

KELEŞ: KIBRISLI TÜRK KARDEŞLERİMİZİ SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ 

Milletvekili Keleş, “Türk dünyasının ayrılmaz parçası olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40’ıncı kuruluş yıl dönümünü gönülden kutluyorum. Bu önemli gün vesilesiyle, Kıbrıs Türk halkının, istiklâl ve adalet mücadelesinde canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimizi ise minnetle yâd ediyorum. Türkiye olarak, Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin haklı davasını, her zeminde güçlü bir şekilde savunmaya devam edeceğiz. Bu bağlamda, uluslararası toplumun da bu haklı mücadeleye destek vermesi gerektiğine inanıyorum. Bizler, uluslararası hukuk çerçevesinde, ahlaka ve vicdana uygun bir şekilde hareket edeceğiz. Cumhuriyetimizin ikinci asrı Türkiye yüzyılı olacağı gibi Türk Devletlerinin ve Türk dünyasının da asrı olacaktır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de Türkiye yüzyılında daha da güçlenerek varlığını sürdürecektir. Bu anlamlı günün, Kıbrıs Türk halkına barış, huzur ve refah getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN