Keleş: Deprem sonrası çiftçiye yapılan destekler etkili bir müdahaledir 

6 Şubat depreminin ardından çiftçilere yönelik desteklerin arttığını ifade eden AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, çiftçi kayıt sistemine kayıtlı çiftçi sayısının bir yıllık sürede, 15 binden 746'dan 16 bin 779'a yükselmiş olmasının tarım sektöründeki büyümeyi gösterdiğini ifade etti. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı çiftçi sayılarının artması ve 6 Şubat depreminin ardından çiftçiye verilen destek ile ilgili açıklama yaptı. 

KELEŞ: “ARTIŞ SEKTÖRDEKİ ÜRETİM GÜCÜMÜZÜ GÖSTERİYOR” 

Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı çiftçi sayısının bir yıllık sürede, 15 bin 746'dan 16 bin 779'a yükselmiş olmasının, tarım sektöründeki büyümeyi ve çiftçilerin sisteme olan güveninin yansıması olarak görüldüğünü ifade eden Milletvekili Keleş, “Kanatlı hayvan sayısı, kanatlı et miktarı, kayıtlı arıcı ve kovan sayısı, mera alanlarındaki artış, su ürünleri üretim kapasitelerindeki artış gibi birçok alanda ve sektördeki üretim gücümüzü gösteriyor. İlimize verilen desteklerden, Hayvancılık Desteği 2021'de 38,9 Milyon TL iken, 2022'de 66 Milyon TL'ye yükselmiş. Kırsal Kalkınma Desteği ise %350'lik bir artışla 44,8 Milyon TL'ye çıkmıştır. Bitkisel Üretim Desteği ise 2021 yılında 7,1 Milyon TL iken 2022 yılında 121,5 Milyon TL’ye yükselmiştir.” dedi. 

KELEŞ: “DAHA DA BÜYÜYEREK DEVAM EDECEĞİMİZE İNANIYORUM” 

Kahramanmaraş Depremi sonrasında çiftçilere yönelik desteklerde, 94 Milyon TL yem desteğinin nakdi olarak verildiğini aktaran Milletvekili Keleş,  “Arıcılar 370 ton arı besleme desteği almış ve büyükbaş hayvanlara ücretsiz aşı tatbiki yapılmıştır. Ayrıca, 111 Milyon TL tutarında Gübre ve Mazot Desteği çiftçilere nakdi olarak sağlanmıştır. Deprem sonrasında yapılan yem desteği, arı besleme desteği, aşı tatbiki, gübre ve mazot desteği gibi adımlar, çiftçilerimizin yaşadığı zorluklara etkili bir müdahaledir. İlimizdeki kırmızı et desteğindeki %100'lük artış, küçükbaş et miktarındaki yükseliş ve kanatlı etindeki üretim artışı, sektördeki üretim ivmesinin yükseldiğini göstermektedir. Kahramanmaraş depreminde zarar gören tarımsal üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları, 6816 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamında bir yıl süreyle ertelenmiştir. Bu adım, çiftçilerimize ekonomik rahatlama sağlayarak, faaliyetlerini sürdürmelerine destek olmuştur. Bu noktada, devletimizin ve hükümetimizin çiftçilerimize yönelik gösterdiği desteklerle birlikte, tarım ve hayvancılık alanında daha da büyüyerek devam edeceğimize inanıyorum.” diye kaydetti.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN