ELBİRFED Yeni Hizmet Binasının Açılışı Yoğun Katılımla Gerçekleşti 

Elazığ Dernekler Birliği Federasyonu'nun Ankara'daki yeni hizmet binasının açılışı gerçekleşti. Açılışa çok sayıda Elazığ'lı vatandaşların yanı sıra Elazığ'ın önde gelen isimleri de katıldı. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

ELBİRFED'in Ankara'daki yeni hizmet binasının açılışı yoğun bir katılımla gerçekleşti. Açılışa İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş,  Ejder Açıkkapı, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti MKYK Üyesi Ömer Serdar, önceki dönem milletvekillerinden Abdülbaki Türkoğlu, Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Necmi İlhan, Çeşitli Kurum ve Kuruluşlarda görevli Elazığlı bürokratlar, Elazığ İş kadınları Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, çevre illerden gelen dernek başkanları ve çok sayıda iş insanı katıldı. 

ELBİRFED Yeni Hizmet Binasının Açılışı Yoğun Katılımla Gerçekleşti 

AKTAŞ: “UYGULAMANIN GAYRETİ İÇERİSİNDE OLACAĞIZ” 

İçişleri Bakan Yardımcısı Hemşehrimiz Mehmet Aktaş, bu tür tesislerin önemine ve şehre kazanımlarına değinerek, “Biz Ankara’da yaşayan Elazığlılar olarak buraya sık sık geleceğiz ve burada aziz şehrimizin meselelerini konuşacağız hem de dünya meselelerini burada istişare edeceğiz ve değerlendireceğiz. Yine şehrimizin hem ekonomik hem sosyal olarak var olduğu seviyenin de üzerine çıkabilmesi için burada istişareler yapacağız, değerlendirmeler yapacağız, projeler gerçekleştireceğiz ve bunları yine uygulamanın gayreti içerisinde olacağız” dedi. 

ELBİRFED Yeni Hizmet Binasının Açılışı Yoğun Katılımla Gerçekleşti 

TORAMAN: “BÜYÜK KATKI SAĞLARLAR” 

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, “Şehirler doğup büyüttüğü evlatlarını kimliklerin inşasında da büyük katkı sağlarlar. Özellikle ülkemizde doğduğunuz ve büyüdüğünüz şehrin kimliğini nerede olursak olalım muhafaza etmeye, dile getirmeye gayret gösteririz. Elazığlı hemşehrilerimiz de çeşitli vesilelerle Elazığ’dan çıktıktan sonra bu kimliklerini Elazığlı olma hürriyetini hiçbir zaman unutmadan onu sürekli canlı tutarak gelecek nesillere aktarmaya gayret gösteriyorlar. Hakikaten hemşehrilerimizin Elâzığ dışında hayatın her alanında çok büyük başarılar elde ediyorlar sizlerle gurur duyuyoruz hakikaten siyasette, ekonomide, bürokraside, yargıda, sanatta, kültürde çok kıymetli hemşehrilerimiz Elazığ’ı temsil ediyorlar” dedi. 

ELBİRFED Yeni Hizmet Binasının Açılışı Yoğun Katılımla Gerçekleşti 

KELEŞ: “DERNEKLER BİRLİK VE BERABERLİK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ” 

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Türkiye’nin birçok şehrinde kurulan Elazığ derneklerini önemsediklerini ifade ederek, “Biz bu dernekleri çok önemsiyoruz bu dernekler gerçekten birlik ve beraberlik içinde çok önemli. Özellikle Türkiye’nin de birçok şehrinde kurulan Elâzığ dernekleri Elazığ kültürünün tanıtılması, yaşatılması ve birlik beraberlik içerisinde oldukça önemli” diye kaydetti. 

ELBİRFED Yeni Hizmet Binasının Açılışı Yoğun Katılımla Gerçekleşti 

AÇIKKAPI: “İLİMİZ İÇİN HİZMET VE YATIRIMLAR NOKTASINDA HEP GAYRET İÇERİSİNDEYİZ” 

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, “ Tabi biz kadim bir medeniyetin evlatlarıyız Elazığ Harput’uyla, Harput kültürüyle, Palu’suyla, Keban’ıyla, Ağın’ıyla her bir köşesiyle tarihte ayak izleri olan bir medeniyet ve bu kadim medeniyet sanatıyla, kültürüyle, tarihiyle her daim her dönemde önemli işler başarmış bir bölge. Bugün Elazığ denilince bayrağına, devletine, vatanına olan bağlılığı gelir çalışkanlığı gelir, dürüstlüğü gelir. Bu anlamda bizler Elazığlı olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Tabi konuşacak çok şey var aslında Belediye Başkanım Elazığ’ımız için yapmış olduğu hizmetleri ifade etti. Bizlerde Elazığ Milletvekilleri olarak dün ve bugün görev almış bütün milletvekilleri olarak ilimiz için hizmet ve yatırımlar noktasında hep gayret içerisindeyiz” dedi. 

ELBİRFED Yeni Hizmet Binasının Açılışı Yoğun Katılımla Gerçekleşti 

ŞERİFOĞULLARI: “ELAZIĞ’I DAHA FAZLA KALKINDIRMAK İÇİN HEP BİRLİKTE GAYRET EDİYORUZ” 

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Malumunuz olduğu üzere Elazığ’ımız 5 bin yıllık tarihiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve her köşesinde farklı kültür ve inançların yüzyıllar boyu kardeşçe yaşadığı kadim bir medeniyet merkezi. İşte bu hoşgörü ve kardeşlik bağı bugün sadece Türkiye’nin dört bir yanında değil dünyanın dört bir yanında hemşehrilerimizi bir araya getiren temel etken. Bu temel etkeni sağlayan da hemşehri derneklerimiz. Bizler yerelde şehrimizi en güçlü şekilde geleceğe hazırlarken sizlerin il dışında bu birlikteliğiniz ilimizin gücüne güç katmaktadır. Bizler hepimiz için ortak sevdamız var oda Elazığ. Ortak sevdamızı daha geliştirmek, daha büyütmek daha güzelleştirmek ve daha fazla kalkındırmak için hep birlikte gayret ediyoruz” açıklamalarında bulundu. 

ELBİRFED Yeni Hizmet Binasının Açılışı Yoğun Katılımla Gerçekleşti 

SERDAR: “BİZ BURAYA GELDİĞİMİZDE ELAZIĞ’I SOLUYORUZ” 

AK Parti MKYK Üyesi Av. Ömer Serdar, “Elazığ anlatılmaz yaşanır. Bunu bize yaşatan da sonuçta büyükşehirlerdeki derneklerimiz. Biz buraya geldiğimizde Elazığ’ı soluyoruz, Elazığ ile bütünleşiyoruz dolayısıyla bunların bir birlik altında da toplanması Elazığ için büyük bir sinerji yaratacaktır buna inanıyorum. Bu konuda başkanlarımızın çalışmalarını biliyorum eski vekilimiz Sayın Baki ağabeyin çalışmalarını biliyorum. Yani sonuçta bu birlikler bizde bize de siyasette olsun, bürokraside olsun Elazığlı arkadaşlara bir motivasyon kaynağı olacak. Buradan üretilen artı değer sonuçta Elazığ’a mal olacak bu açıdan ben hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye kaydetti. 

ELBİRFED Yeni Hizmet Binasının Açılışı Yoğun Katılımla Gerçekleşti 

ÇAKIRBAY: “YARADAN BU MİLLETE ESARET KABUL ETTİRMESİN” 

ELBİRFED Genel Başkanı Prof. Dr. Haşim Çakırbay, birlik ve beraberlik çağrısı yaparak, “Hepinizin bildiği iki tane kelime var, tılsımlı kelime bunlardan biri birlik ve beraberlik yani bir olmamız, beraber olmamız ki bunun adı da hürriyettir. Hürriyet dünyanın en büyük duygusudur hür olma duygusu. Kişi olarak, aile olarak ve dolayısıyla millet olarak hür olmak. Ancak hür olmanın adı düşündüğümüz gibi yaşamaktır. Düşündüğümüz gibi yaşamanın adı tarihimiz, kültürümüz, örf âdetimizdir. Eğer biz bunları yaşamazsak o zaman yaşadığımız gibi düşünmeye başlarız ki onun adı esarettir. Türk milleti hiçbir zaman esareti kabul etmeyen bir millet dolayısıyla yaradan bu millete esaret kabul ettirmesin hep hür olmasını nasip etsin” dedi. 

ELBİRFED Yeni Hizmet Binasının Açılışı Yoğun Katılımla Gerçekleşti 

AÇIK: “ELAZIĞ ADINA GÜÇ BİRLİĞİ OLUŞTURMAK İÇİN BU FEDERASYONUN ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK” 

Elazığ İş Kadınları Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, “Dernekleri bir çatı altında toplayan federasyonların önemi büyüktür” diyerek, “Bugün Elazığ Dernekler Birliği Federasyonun açılışını yaptık katılım çok güzeldi gerçekten de federasyonumuzun çok güzel etkinlikleri geçmişte de vardı bundan sonrada devam edecektir ben Haşim hocaya ve tüm federasyon üyeleri arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum bu güzel organizasyon için. Dernekler özellikle federasyonlar dernekleri bir çatı altında toplayan federasyonların önemi büyük. Bundan sonraki süreçte Elazığ’ın sadece kültürünü, sanatını burada yaşamak değil aynı zamanda güç birliği oluşturarak Elazığ adına güç birliği oluşturmak için bu federasyonun çok büyük bir öneminin olduğunu düşünüyorum. Ben bir yönetim kurulu üyesi olarak katılım gösteren Elazığlı hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ELBİRFED Yeni Hizmet Binasının Açılışı Yoğun Katılımla Gerçekleşti 


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN