Kavaklı: Üst geçit asansörleri hizmete sunulmalı 

HÜDA Par Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı ülke ve Elazığ gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Kavaklı, Elazığ'daki üst geçit asansörlerinin çalışmaması ile alakalı sıklıkla şikayet aldıklarını belirterek, sorunun çözümü için üst geçit asansörlerinin kontrollünün yapılarak, hizmete sunulmasını talep etti. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı ülke ve elazığ gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Kavaklı’nın ülke gündeminde faiz artırımı, asgari ücret ve uyuşturucu ile mücadele başlıkları barken, Elazığ için ise üst geçit asansörlerinin çalışamaması yönünde sıklıkla şikâyet aldıklarını dile getirdi. Kavaklı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Merkez Bankası 2023 yılı son faiz artırımı ile politika faizini %42,5 çıkartmıştır. Sene başından %8,5 den %42,5 çıkarılmış politika faizine rağmen fiyatları dengelememiş, aksine yukarı yönlü tırmandırmıştır. Hükümetler enflasyonu dizginlemek ve iç talebi kısıtlamak için faiz artırırlar. Böylece tüketim azalır ve enflasyon düşer veya fiyatlar sabit kalır hesabı yaparlar. Ancak çarşı pazarda gördüğümüz gerçek bu değildir. Asgari ücret zammı konuşulduğu an birçok ürünlerde yüzde 50 zam görmekteyiz. Şuan tam da bu ayda üretici maliyetlerinde hiçbir artış olmamasına rağmen, ürünlere yüzde 50 zam yapılması anlaşılır gibi değildir. 

Ayrıca 2024 yılı Ocak ayı asgari ücret zammı sonrası da bir o kadar daha zam furyasının geleceğine kesin gözü ile bakılıyor. Kamu ve bürokrasi sorun oluşturan değil sorun çözen ve yardımcı olan pozisyonuna getirilmelidir. Kamuda iç denetim sürekli etkin ve aktif olmalıdır. Her nerde olursa olsun bizden veya başkasından mantığı gütmeden yolsuzluk ve fırsatçılık yapanları affetmemeli, hesap sorulmalıdır. Çeteler ve uyuşturucu tacirleri ile mücadeleye sonuna kadar katılıyoruz. Bunların olduğu yerde sağlıklı aile, sağlıklı toplum, vatandaşı mutlu ve ekonomisi iyi bir ülke olmaz, mücadelede taviz verilmemeli, gençlerimizi zehir tacirlerinin tuzağından kurtarılmalıdır. Uyuşturucu ile mücadelenin gecesi gündüzü olmaz, her daim enselerinde olunmalıdır” ifadelerine yer verdi. 

Başkan Kavaklı,  Kadın Kollarının bu ay yapmış olduğu ev ve aile ziyaretlerinde en çok dile getirilen sorunlardan biri üst geçit asansörlerinin çalışmıyor olmasıdır diyerek,  Okul önlerinde ve merkezi alanlarda yapılmış üst geçitlerde asansörler kapalı ya da arızalıdır. Bebek arabası kullanan anneler, yaşlılar ve engelli vatandaşlar üst geçitleri kullanamadıkları ifade edilmiştir. Sorunun çözümü için üst geçit asansörlerinin kontrollü yapılmalı ve hizmete sunulmalıdır”  


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN