Kasım Ayı 'Sahabe Ayı' programı düzenlendi

Elazığ Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından 'Kasım Ayı Sahabe Ayı' programı düzenlendi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Elazığ Peygamber sevdalıları derneği tarafından "Kasım Ayı Sahabe Ayı" programı düzenlendi. Konuşmacı olarak İlahiyatçı-Yazar Ramazan Erdem’in katıldığı programda davetlilere sahabe Hz. Zübeyr Bin Avvam ile ilgili bilgiler verildi. 

Kasım Ayı 'Sahabe Ayı' programı düzenlendi

Programın açılış konuşmasını yapan Elazığ Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Erkan Yaman, her yıl kasım ayında sahabeler ile ilgili programlar düzenleyerek, onların hayatını aktarmaya çalıştıklarını ifade etti. Yaman, "Hz. Zübeyr Bin Avvam biliyorsunuz Yahudilerle mücadele etmiş. Her Peygamber’in bir varisi vardır benimde varisim Hz. Zübeyr Bin Avvam’dır demiştir. Yine onunla birlikte hanım sahabilerden Peygamber’imizin ilk vefat eden kızı Hz. Rukiyye Binti Muhammedi bu ay anlatmaya çalışıyoruz" dedi.

Kasım Ayı 'Sahabe Ayı' programı düzenlendi

Açılış konuşmasının ardından Hz. Zübeyr Bin Avvam ile ilgili sinevizyon gösterisi sergilendi. Yaman, "Cennet’le müjdelenen 10 sahabeden biri olan Hz. Zübeyr, Efendimiz (S.A.V)’in bacanağı, annemiz Hatice’nin yeğeni, Hz. Ebubekir gibi sadık bir dostun damadı, kahramanlığıyla nam salan Safiye gibi bir annenin oğlu, aslan avcısı yiğit Hamza’nın yeğenidir" dedi. Programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı yazar Ramazan Erdem, Hz. Zübeyr Bin Avvam’ın hayatı ve yaşantısı ile ilgili davetlilere bilgiler verdi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN