İstanbul'da Elazığlılar hasret giderdi 

Sancaktepe belediyesi tarafından düzenlenen ELFED'in destek verdiği 'Elazığlı Hemşehrilerimizle Buluşuyoruz' etkinliğinde İstanbul'da yaşayan Elazığlılar bir araya geldi. Bin 200'den fazla Elazığlıyı bir araya getiren etkinlik tam not aldı.   

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Muhammed Fatih Akarsu

İstanbul’da yaşayan Elazığlılar Sancaktepe Belediyesinin düzenlediği gecede buluştu. Sancaktepe Belediye Başkanı Sayın Şeyma Öğütcü’nün ev sahipliğini üstlendiği, ELFED tarafından destek verilen “Elazığlı Hemşehrilerimizle Buluşuyoruz” etkinliğine bin 200’den fazla Elazığlı katıldı. Etkinliğe AK Parti İstanbul Doğu ve Güneydoğu’dan sorumlu İl Yönetim Kurulu üyesi Ferhat Dağ, ELFED Genel Başkanı Kazım Gökhan Elgin, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş da katılım sağladı. Kürsübaşı dinletisi ve yöresel lezzetler eşliğinde başlayan gecede gurbette yaşayan Elazığlılar, yöresel oyun havasına eşlik ederek memleket hasreti giderdiler. 

İstanbul'da Elazığlılar hasret giderdi 

Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Erdoğan, hemşehrileri ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. Başkan Yardımcısı Gökhan Erdoğan, “Bizlere bu havayı yaşatan bu havayı solduran kıymetli belediye başkanımıza çok çok teşekkür ediyorum. Sağ olsun var olsun. Hemşehirlerimiz ile böyle güzel bir günde bir arada olmak beni ayrıca mutlu etti. Sizler ile Elazığ’ımızın coşkusunu, eğlencesini taşımış olduk. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi. Elazığ Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Kazım Gökhan Elgin, etkinliğe yoğun katılım sağlandığını belirterek “Bu tür etkinlikler çok önemli hemşehrilerimiz ile bir araya geliyoruz” dedi. 

İstanbul'da Elazığlılar hasret giderdi 

ELGİN: SLOGANIMIZ “BİRLİKTE VARIZ 

Başkan Elgin, “Hakikaten bu tür organizasyonlar geceler çok önemli. Hemşehrilerimiz ile bir araya geliyoruz. Bizde bir birimizi bu bölgede özlemişiz. Öyle anlaşılıyor. İnşallah çok güzel bir gece olacak. Yemeğimizi, folklorumuz, türkülerimiz ile beraber güzel bir geceyi yaşamış olacağız. Ben Elazığ Dernekler Federasyonu 23 derneğin üye olduğu 7 tanesinin şehir dışında diğerlerinin de İstanbul’da oluşturduğu büyük bir organizasyon. Bizim sloganımızda “Birlikte varız”. Bugünde bunun çok güzel bir örneğini görüyoruz” diye kaydetti. Elazığlıların programa ilgi gösterdiğini belirten Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Öğütcü, katılımcılara teşekkür etti. 

Başkan Öğütçü, “Gördüm ki hakikaten Elazığlı kardeşlerim birbirlerini çok özlemişler. Ve bu davetimize coşkuyla rağbet göstererek geldiler. Ben gönülden teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız diyorum. Şimdi dedik ki Sancaktepe’de Elazığ derneği yok. Gökhan beye söyledim nasıl yapacağız dedim. O da başkanım federasyonumuz var dedi. Hakikaten bugün burada çok şükür buluştuk” dedi. Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, gurbetçilerin bir araya geldiği programlarda yöresel kültürlerin diri tutulduğunu ifade etti. 

İstanbul'da Elazığlılar hasret giderdi 

KARAKAYA: HASRET GİDERMESİNE VESİLE OLUYOR 

Kaymakam Karakaya, “İstanbul gibi büyük bir metropolde bu tarz eğlenceler hemşehirlerimizi bir araya getiriyor. İnsanların hasret gidermesine vesile oluyor. Adetlerimizin, göreneklerimizin unutulmaması için çocuklarımıza gençlerimize aktarılması için çok önemli vesileler oluyor. Ev sahipliğinden dolayı belediye başkanımıza ve Elazığ Dernekler Federasyonumuza ve ekiplerine yürekten tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik, düzenlenen etkinlikle memleket hasreti giderdiklerini söyledi. Çelik, “Her zaman her yerde hemşehrilerimiz bir araya geliyorduk ama yine de içimde bir özlem vardı. Benim bu özlemimi gideren hemşehirlerim ile hasret gidermeme vesile olan çok kıymetli Sancaktepe Belediye Başkanımız Şeyma Öğütcü hanımefendiye şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

İstanbul'da Elazığlılar hasret giderdi 

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, İstanbul’da yaşayan Elazığlıların bir araya gelmesini sağlayan Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Öğütcü’ye teşekkür etti. Milletvekili Ataş, “Sancaktepe’de yaşayan çok kıymetli hemşehirlerimiz ile bizlerin buluşmasına vesile olan ve bugün çok nezaketli bir ev sahipliği ile böyle güzel bir kalabalığı burada buluşturan Sancaktepe Belediye Başkanımız avukat Şeyma Öğütcü hanımefendiye ve ekibine şükranlarımı sunuyorum” dedi. AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, şehir dışında düzenlenen etkinliklere katılım sağlamaya gayret gösterdiğini ifade etti. 

İstanbul'da Elazığlılar hasret giderdi 

YILDIRIM: ELAZIĞ’DA BİR KARDEŞİNİZ VAR

Başkan Yıldırım, “Sizlere Elazığ’dan kucak dolusu selam getirdim. Siyasi görüşlerimiz çok farklı olabilir. Ben burada karşımda çok naif bir topluluk çok kıymetli Gakgoşlar ve hemşehirlerimi görüyorum. Siyasi farklılıklarımızı bir kenarı bırakıyorum. Elazığ’da  telefonu 7/24 açık siyaseten bir temsilciniz ama ondan da önce Elazığ’da bir kardeşiniz var. Benim yapabileceğim bir şey olursa gözüm başım üstüne” diye kaydetti. Fındıkzade Elazığlılar Dayanışma Derneği Folklor ekibinin sunduğu yöresel halk oyunlarının ardından Elazığlı sanatçı Mehmet Demirbağ ve orkestrasının seslendirdiği Elazığ türküleri ile gece devam etti.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN