İş dünyası iftar programında buluştu 

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, iş dünyasını iftar programında bir araya getirdi. Programda konuşan Öztürk, Elazığ'dan bir bağımsız adayın çıkmasının şehir için iyi olacağını kaydetti. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, iş dünyası ile birlikte iftar yemeğinde bir araya geldi. İftar programına iş dünyasının yanı sıra ilçe ve belde belediye başkanları, 23. ve 26. Dönem Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Turan Kurnaz, Bağımsız Elazığ Milletvekili Adayı Prof. Dr. Yasemin Açık, kamu kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, yaptığı açıklamada Elazığ’dan bir bağımsız adayın çıkmasının şehir için iyi olacağını kaydetti. 

İş dünyası iftar programında buluştu 

ÖZTÜRK: ELAZIĞ BİR BAĞIMSIZ ADAY ÇIKARIRSA İYİ OLUR 

Organize Sanayi Bölgesinin büyüdüğünü kaydeden Öztürk, “Elazığ Organize Sanayi gittikçe büyüyor. Tabi siyasi bir atmosfere de girmiş vaziyetteyiz. 14 Mayıs’ta seçim var. Bir bağımsız aday kardeşimiz de burada. O da bu yemeğe sivil toplum örgütü başkanı olduğu için çağırdık. Tabi kendisinin aday durumu var bağımsız olarak. İnşallah memleket son zamanlarda bağımsız pek çıkartamadı. En son Mehmet Ağar çıktı. Elazığ bir bağımsız aday çıkarırsa iyi olur gibi geliyor bana. Diğer partilerin yapmış olduğu ittifaklardan, bölgedeki hareketlerden doğu, güney doğu insanları olarak biz çekiyoruz. Yıllarca biz çektik. Ticarette çektik, sanayide çektik, Elazığ’ın kalkınmasında çektik. Elazığ’a sanayici getiremiyorduk. Elazığ terör bölgesi diyorlardı. Elazığ mı? Görmeyen insanlar ‘orada terör var’ diyorlardı. 2010’a kadar burada 37-38 tane sanayi tesisi var iken 850 kişi çalışan var iken zorla 220 hektarı bile dolduramazken bugün bin hektara çıkmışız, 220-2201 tane çalışan işletmemiz var, 12 bini aşan insanlarımız var. Aş ekmek kapısı olduk. Bu cazibe merkezinin ve terörün ortadan kaldırılması rahatlığıyla bugün batıdan büyük firmaları getirebiliyoruz. İnşallah bu süreçte 2023 veya 2024’te, 2023 sonu hedefimiz; 20 bin, 2024 sonu hedefimiz 27-28 bindir. Bu Elazığ için ciddi bir katma değer sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

İş dünyası iftar programında buluştu 


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN