Göreve yeni başlayacak Avukatlar için yemin töreni düzenlendi 

Elazığ Barosu tarafından, mesleğe yeni başlayacak avukatlar için yemin töreni düzenlendi. Törende konuşan Elazığ Barosu Başkanı Avukat Melih Efe, Kadim medeniyetlerin ayakta durmasını sağlayan yegâne unsurun adalet olduğu bilincindeyiz dedi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Elazığ Barosu tarafından, mesleğe yeni başlayacak avukatlar için yemin töreni düzenlendi. Elazığ Adliyesi toplantı salonunda düzenlenen yemin törenine, Baro Başkanı Melih Efe, Baro Yönetim Kurulu Üyeleri ile avukatlar ve yakınları katıldı. 

Elazığ Barosu Başkanı Avukat Melih Efe, “Kadim medeniyetlerin ayakta durmasını sağlayan yegâne unsurun adalet olduğu bilincindeyiz” diyerek mesleğe yeni atım adan avukatları tebrik etti. Efe, “Kadim medeniyetlerin ayakta durmasını sağlayan yegane unsurun adalet olduğu bilincindeyiz yine aynı şekilde kutsal dinlerin ilk öğretilenlerinin de adalet olduğu bilincini taşımaktayız. Bu bilinçle meslektaşlarımızın adaletin tecellisi noktasında emin adımlarla ilerlemesini görmek hepimizi ayrıca gururlandırmaktadır. Yeni aramıza katılacak genç meslektaşlarımızın bize güç ve kuvvet verdiği düşüncesiyle onurumuzu, gururumuzu okşadığını biliyoruz aynı zamanda ailelerinin de bizimle beraber aynı heyecanı aynı gururu taşımaktan dolayı da ayrıca bir mutluluk duymaktayız” dedi.

Konuşmaların ardından genç avukatlar önce yemin etti ardından cübbelerini giydi. Tören avukatlık ruhsatlarının takdimi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN