Fırat Üniversitesi'nde mezuniyet heyecanı 

Fırat Üniversitesi'nde meslek yüksekokulu öğrencileri için mezuniyet programı düzenlendi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Fırat Üniversitesi fakülte ve yüksekokullarındaki mezuniyet coşkusu devam ediyor. Üniversite yönetimi bu yıl bir ilke imza atarak tüm meslek yüksekokulu mezunları için genel bir mezuniyet töreni düzenledi.

Fırat Kültür Park’ta düzenlenen mezuniyet törenine, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Prof. Dr. Soner Özgen, Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, okul müdürleri, öğretim üyeleri, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı. Programda bir konuşma yapan Fırat Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Yalın Kılıç Türel meslek yüksekokullarının ara eleman değil aranan eleman yetiştirdiğine dikkat çekti. 

TÜREL: BEKLENTİLERİ KARŞILAYABİLECEK YETERLİKLE MEZUNLAR YETİŞTİRMEYİ DE ÇOK ÖNEMSİYORUZ

 Prof. Dr. Türel, “Küresel eğilimleri de dikkate alarak ülkemizde sanayi, ticaret, sağlık ve hizmet sektörlerinde “ara eleman” değil “aranan” ya da “nitelikli eleman” ihtiyacını karşılayarak ülkemizin bu sektörlerde rekabet gücünü artırmak ve kalite standartlarını yükseltmek temel amacımızdır. Ayrıca, mesleki açıdan yeterli bilgi ve donanıma sahip, mesleğinde öncü, toplumsal değerlere saygılı, toplumun ve iş dünyasının ihtiyaç, istek ve beklentilerini karşılayabilecek yeterlikle mezunlar yetiştirmeyi de çok önemsiyoruz” dedi Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ise,  50 yıllık köklü bir geçmişi olan Fırat Üniversitesi’nin Türkiye ve dünyada adından söz ettiren önemli bir kurum olduğuna vurgu yaptı. 

GÖKTAŞ: ÜNİVERSİTEMİZ İLE GURUR DUYUYORUZ 

Rektör Prof. Dr. Göktaş, “Fırat Üniversitesi yaklaşık 50 yıllık geçmişi olan hemen hemen her alanda hem sağlık, hem mühendislik, hem sosyal alanlarda Türkiye’de ve dünyada adından söz ettiren köklü bir akademik geçmişi olan çok deneyimli hocaları barındıran ve öğrencileriyle, mezunlarıyla gurur duyduğumuz Türkiye’nin önemli kurumlarından bir tanesidir. Üniversitemiz son yıllarda çok önemli dereceler elde ederek önemli bir pozisyona gelmiştir. Dolayısıyla üniversitemiz ile gurur duyuyoruz” dedi. Meslek yüksekokullarının özellikle doğrudan topluma dokunan daha çok pratik bilgilerle donanmış öğrencileri kapsadığının altını çizen Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, bu öğrencilerin kendileri için çok önemli ve çok değer verdikleri bir kitle olduğunu bir kez daha hatırlattı. Konuşmaların ardından meslek yüksekokullarından mezun olan öğrencilere Rektör Pof. Dr. Fahrettin Göktaş ve protokol tarafından başarı belgeleri verildi. Sıra mezuniyet töreninin en zevkli anına geldiğinde ise alanı dolduran yüzlerce mezun keplerini havaya fırlatarak mezun olmanın heyecanını yaşadı.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN