FHGC Başkanı Gürtürk: Farkımızı hissettireceğiz

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti (FHGC) Başkanı Serkan Gürtürk, Kanal 23'te yayınlanan Yakın Plan programına konuk oldu. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti (FHGC) Başkanı Serkan Gürtürk, Kanal 23’te yayınlanan Yakın Plan programına konuk oldu. 

Program yapımcısı ve sunucusu Ceylan Tümen’in sorularını yanıtlayan Başkan Serkan Gürtürk, Elazığ basın sektörünün beklentileri ve taleplerine yönelik hedeflerini ve projelerini anlattı.

26 Ocak tarihinde yapılan olağan genel kurulda üyelerin teveccühü ile Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına seçildiğini anımsatan Başkan Gürkürk, kendisine bu görevi layık gören herkese teşekkür etti.

Devraldığı bayrağı daha ileri seviyeye taşımak, amacıyla genç ve dinamik yönetim kadrosuyla azami ölçüde çalışacaklarını ifade eden Gürtürk, kendilerine olan güvene layık olmayı hedeflediklerini vurguladı. 
 

“FHGC BİR OKUL”

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyetinin bölgedeki önemine değinen Başkan Serkan Gürtürk, “Elazığ basını köklü bir geçmişe sahip. Cemiyetimiz de Elazığ’ın en köklü cemiyetlerinden biri. 1988 yılında kurulan bir cemiyet. Değerli büyüğümüz rahmetli Mehmet Topal’ın kurucu başkanlığını yaptığı, değerli büyüklerimizin bugüne getirdiği, bizlerin de şu anda devam ettirdiği bir cemiyet. 
O dönemin şartlarında Elazığ Tunceli, Bingöl, Muş bölgesindeki Fırat Havzasını kapsayan bir cemiyet. Böyle bir birleştirici cemiyet kurulması bölgedeki gazetecilerin bir meslek STK’sı adı altında buluşması demek. Büyük bir cemiyet. Başarılı işler yapmıştır bugüne kadar. Bir meslek okulu gibi bir çok gazeteci yetişmiştir.” dedi. 

“BASIN SİTESİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Elazığ basın sektörünün ve çalışanlarının talepleri ve beklentilerinin karşılanması için gayret göstereceklerini ifade eden Başkan Serkan Gürtürk, “Geçmiş dönem Başkanımız Semih Erdem beyin başlatmış olduğu bir basın sitesi talebi var. 2020 Elazığ depreminde dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a iletiliyor. O dönemin şartlarında Bakan Kurum bu talebe ılımlı bakıyor. Ama depremin akabinde pandemi süreci ve Kahramanmaraş merkezli depremlerinin meydana gelmesiyle bu beklenti biraz askıda kalıyor. Biz 10 Ocak’ta kardeş cemiyet EBMC’nin yapmış olduğu programda ilimizin siyasileri, milletvekilleri bu konuyla ilgili netlik getirdiler. Bu işin kesinlikle çözüme kavuşacağını kamuoyu önünde ifade ettiler. İnşallah bu talebin karşılanması bize nasip olur. Değerli büyüklerimiz bu işi başlattılar ama, bizim dönemimizde bu sonuçlanır. Basın camiasında görev yapan herkesin ekonomik durumu iyi değil. Arkadaşlarımızın zor şartlar altında çalıştığını görüyoruz. Asgari ücretle çalışan arkadaşlarımızın sayısı bir hayli fazla. Yeni evlenen arkadaşlarımız çok fazla. Herkesin kendine ait evi yok. Konut ihtiyacı büyük bir beklenti halinde.  Üyelerimiz bu konuyu takip etmemi, çözmemi benden bekliyorlar. İnşallah biz bu işin takipçisi olacağız. Yapılması gereken adımları atacağız. Siyasilerimiz söz verdiler. Bu bir beklenti, ihtiyaç. Bu olması gereken bir şey. Siyasilerimizin depremde mağdur olan bir ilde, mağdur olan mensuplarımıza bu talebi karşılamaları gerekiyor. ” şeklinde konuştu.
 
“CEMİYETİMİZİ KALICI BİR MEKANA KAVUŞTURMAK İÇİN GEREKLİ ADIMLARI ATACAĞIZ”

Başkan Gürtürk, FHGC’nin kendine ait kalıcı bir mekana sahip olması adına çalışma yapacaklarını da belirterek, “İnşallah biz bunu da üstleneceğiz. Diğer illerle karşılaştırmayı çok doğru bulmuyorum ama bunu söylemek zorundayım. Bugün Diyarbakır, Erzurum, Bursa, Konya ve daha birçok ilde gazetecilerin bir araya geldikleri yerler var. Ancak köklü bir basın sektörüne sahip olan Elazığ’da  gazeteciler cemiyetinin bir yeri yok. Sosyal tesisi yok. Mifafirlerini ağırlayacağı bir mekanı yok. Bu ihtiyacın karşılanması için de gerekli adımları atacağız.” İfadelerine yer verdi.
 
“SEMPOZYUMLAR, PANELLER DÜZENLEYECEĞİZ”

Cemiyet olarak hayata geçirecekleri projelerden de bahseden Başkan Gürtürk, “Meslek edindirme kursları düzenlemek istiyoruz. Haber yazma teknikleri, grafik tasarım eğitimleri vermek istiyoruz. Bununla birlikte sempozyum, panel ağırlıklı çalışmalarımız olacak. Vatansever gazetecilerimizi, tanınmış gazetecilerimizi ilimize getireceğiz. Hem ilimizin tanıtılması noktasında hem de gazeteci büyüklerimizin bilgi birikimlerinden faydalanmak adına çalışmalarımız olacak.” Dedi.
 
İLETİŞİM FAKÜLTESİ VE İLETİŞİM LİSESİ İLE ORTAK PROJELER YAPACAĞIZ

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İletişim Lisesinin Elazığ için çok büyük değer olduğunu ve basın sektörüne büyük bir güç kattığını vurgulayan Başkan Serkan Gürtürk,, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu iki kurumumuzla ortak çalışmalarımız, projelerimiz olacak. Bu süreçte çok değerli hocalarımızla görüştük. Haber yazma teknikleri, kamera çekimi, drone çekimi, fotoğraf çekimi, tasarım gibi eğitim çalışmalarımız olacak. İletişim Fakültesi ve iletişim lisesi bizim için bir avantajdır. Bu avantajı da en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Sektöre çekirdekten yetişen kalifiye eleman kazandırmak için çalışmalar yapacağız. Gençlerimizi yetiştirmek lazım, yoğurmamız lazım. Bu sektörde yetişen arkadaşlarımız inşallah kurulaşlarımızda görev alabilecek seviyeye gelecekler.” 

“FARKIMIZI HİSSETTİRECEĞİZ”

Başkan Gürtürk, sosyal projeler kapsamında birtakım çalışmalar yürüteceklerini aktararak şunları kaydetti: “Üyelerimizle sık sık bir araya geleceğiz.  Hatıra ormanı oluşturacağız. Yeri geldiğinde çöp toplayacağız. Bir farkındalık oluşturacağız. Farklı  projeler geliştireceğiz. Bu farklılığı hissettireceğiz. Bir farklılık olmazsa bizim burada ne işimiz var. Biz beklentileri karşılayamayacaksak biz niye buradayız. Bunu söyletmemek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Biz asla ayrıştırmayacağız, kutuplaştırmayacağız. Birleştireceğiz. Biz buraya birleştirmeye geldik. Mesleğimizde iyi bir notaya geleceğimize inanıyorum. Bu da birlik ve beraberlikle olacak. Sektörümüzü kademe kademe ilerleteceğiz. Güzel hizmetler yapmayı hedefliyoruz. Heyecanlıyız. Bizden beklentiler çok yüksek. İnşallah bu beklentileri karşılayacağız. En azından mücadele edeceğiz. Bu mücadelemizi arkadaşlarımız görecek.”

“ŞEHRİMİZLE ALAKALI YAPILMASI GEREKEN, ÇÖZÜLMESİ GEREKEN KONULARDA İNİSİYATİF ALACAĞIZ” 

FHGC olarak Elazığ’ın menfaatleri doğrultusunda her türlü çalışmanın içerisinde olacaklarını vurgulayan Başkan Serkan Gürtürk, “Kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilişkilerimizi iyi sevide tutacağız. Bu noktada önemli adımlar atacağız. Şehrimizle alakalı yapılması gereken, çözülmesi gereken konularda inisiyatif alacağız, eleştireceğiz, aşındaracağız. Çözülmesi için mücadele edeceğiz. Görüşlerimizi, fikirlerimizi belirteceğiz. İnşallah iyi hizmetler yapacağız. Çünkü Elazığ bizim için önemli. Büyük bir görev üstlendik. İnşallah bu görevin sorumluluklarını yerine getireceğiz.” değerlendirmesinde bulundu. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN