ETSO'da Enflasyon Düzeltme Semineri düzenlendi

Elazığ – Bingöl Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından muhasebeci ve mali müşavirlere 'Vergi Düzenlemeleri Kapsamında Enflasyon Düzeltmesi' eğitimi verildi.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Elazığ – Bingöl Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, TÜRMOB- SÜRGEM ile birlikte “vergi düzenlemeleri kapsamında enflasyon düzeltmesi” konulu eğitim programı düzenledi. Eğitim programının açılışında konuşan Elazığ Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Cemal Şimşek, yasal düzenlemenin detaylarına dikkat çekti. Şimşek, “Son 3 hesap döneminin yüzde 100’ün üzerinde son döneminde ise yüzde 10’u aşması durumunda tüm işletmeler mali tablolarını bu enflasyon düzeltmesine tabi tutmaları gerekiyor. Bu konuda daha öncede çoğu meslek arkadaşlarımız bilir 2004’te bir karşılaşmıştık. Dolayısıyla o günden bugüne aslında 2021’de bu şartlar gerçekleştirildi ancak Hazine ve Maliye Bakanı tarafından ertelenerek bugüne getirildi” dedi. 

ETSO'da Enflasyon Düzeltme Semineri düzenlendi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, mali disiplini bozulan kurumun geleceğinin olmayacağını belirterek, bu tür eğitimlerin önemli olduğunu söyledi. Alan, “Kamu kurumlarda ticari işletmelerimizin en önemli departmanı muhasebe ve mali servislerdir. Devlet gibi işletmelerin uzun soluklu olması ve her yıl daha büyümesi, iyi bir mali planlama yapma ve bunu hayata geçirmesi ile mümkündür. Mali disiplinini bozulan bir müessesenin kurumsal yapısı zarar görmekle kalmaz kapısına kilit vurulur. İyi bir muhasebe kadar yeni çıkan mevzuatları yönetmelikleri ve işletmenin lehine ve aleyhine olabilecek uygulamaları da yakından takip etmek zorundayız. İşte bu tür eğitimlerle hem bilgilerimizi tazeleme hem de yeni yasal düzenlemeler bilanço hesaplarının hazırlanması ve düzenlenmesi konularıyla ilgili arkadaşlarımıza yol gösterilecek ve işletmelerimizin menfaatlerini en üst düzeyde korunmasını sağlamış olacaktır” dedi. Açılış konuşmalarının ardından TÜRMOB-SÜRGEM Eğitmeni Sabiha Turgut Genç, yasal düzenleme hakkında bilgiler aktardı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN