ETSO 125 işletmeye 8 milyon 400 bin TL hibe kazandırdı 

Şubat ayında meydana gelen yıkıcı depremlerde hasar gören ya da yıkılan küçük işletmeleri desteklemek üzere hayata geçirilen birleşmiş milletler kalkınma programı kapsamında Elazığ'da 125 işletmemize 8 milyon 400 bin TL hibe kazandırıldı. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Şubat ayında meydana gelen yıkıcı depremlerde hasar gören ya da yıkılan küçük işletmeleri desteklemek üzere İsveç Hükümeti tarafından tahsis edilen 10 milyon dolar fonun dağıtımını tamamladı. Hibe almaya hak kazanan 4 bin 600'den fazla kişinin seçimi tamamlandı ve fonlar aktarılmaya başlandı. Ödül törenleri hak sahibi 11 ilin tamamında gerçekleştiriliyor. Elazığ’da da hibe programının imza töreni Ticaret ve Sanayi Odası Vali Murat Zorluoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. 

Törende konuşan ETSO Başkan İdris Alan, Program ile Elazığ’da 125 işletmeye toplamda 8 Milyon 400 bin lira hibe sağlandığını kaydetti. Alan, Elazığ’a kazandırdıkları hibenin geri ödemesiz olduğunu kaydetti. Törende konuşan Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Temsilcisi Lousa Vinton (Luiza vintin) da, Elazığ’da çok iyi karşılandıklarını belirterek, “Elazığlılara teşekkür etmek istiyorum. İşletmelerinizi terk etmediniz, Elazığ’ı terk etmediniz, güçlü durdunuz ve pes etmediniz. Sorunların çözümlerine ilişkin çalıştınız. Depremin hemen ardından başlamak üzere sürekli sahayı geziyoruz. Elazığ Depremden en az etkilenen iller arasında gösterilse de biz bunun ne kadar göreceli bir kavram olduğunu gördük. Elazığ’a geldiğimizde yıkımların şiddetini, sosyal, psikolojik ve ekonomik olarak aldığı hasarı gözlemlemiş olduk. İdris Alan Başkanımızla sabah yaptığımız görüşmede, Elazığ’ın depremden hasar almasına rağmen, çevre illere hızlıca koştuklarını anlattı ve hala daha çevre illerdeki birçok depremzedeyi misafir ettiklerini anlattı. Elazığ halkına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi. Hibe almaya hak kazanan işletme yetkilileri de ETSO Başkanı İdris Alan’a teşekkür etti.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN