Elazığ Stadyumu yapımında son aşamaya gelindi 

Elazığ Stadyumu'nun yapımında son aşamaya gelindi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren ve MYS Yol Yapı A.Ş. Yetkilisi Semih Işıkver, çalışmalar hakkında bilgi verdiler. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Muhammed Fatih Akarsu

Elazığ Stadyumunun yapım çalışmaları son hızıyla devam ediyor. Stadyumun teslimi öncesinde son kontroller ve çevre düzenlemeleri gerçekleştiriliyor. Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren ve MYS Yol Yapı A.Ş. Yetkilisi Semih Işıkver, Elazığ Stadyumunda incelemelerde bulundular. İl Müdürü Eren ve Yetkili Işıkver stadyumda gelinen son durum hakkında bilgi verdiler. 

Eren ve MYS Yol Yapı A.Ş. Yetkilisi Semih Işıkver, “İş insanı kimliğimizle gerek şehrimizde gerek bölgemizde gerek yurdun dört bir yanında yapmış olduğumuz taahhüt işleri kamuoyunun malumu üzerinedir. Tabi bu işlerin arasında da uzun yıllardır devam eden bu ticari hayatın içerisinde şehrimize yaptığımız hizmetlerin biraz daha bizleri fazla heyecanlandırdığını ifade etmek isterim. Özellikle benim adıma, şahsım adına ve MYS Yol Yapı A.Ş.’nin yönetim kurulu adına bizler için bu stadyumda bir maç izlemek ne demektir? Hepimiz çocukluğunda bu tribünlerin bir parçası olmak ve çoğu zaman da maçların ikinci devresinde gelerek stat kapılarının açılmasını bekleyerek Elazığspor’un bir 5-10 dakika takımı izlemek maksadıyla buralarda beklediğimiz çok olmuştur. Tribünlerin de birçoğu bizi tanır zaten. Bu özelliğimizle tanırlar. Elazığspor kimliğimizle tanırlar. Tabi ki hayatımızda bu kadar önemli yer turan Elazığspor’un maçlarını oynayacağı ve birçok özelliği ile de ülkemizde son yıllarda yapılmış en önemli statlardan biri olma özelliğini taşıyan Elazığ Şehir Stadyumu’nda çalışmalarımızın sonuna doğru geldik” ifadelerini kullandı. 

Semih Işıkver, “Belki çok kısa bir süre sonra süre vermek ne kadar doğru olur bilmiyorum ama bir ay 40 gün içerisinde şehrimize çok uzun yıllar hizmet verecek stadyumumuzun hizmete açılacağı günlere hep beraber yürüyeceğiz inşallah. Şu anda çevre düzenlemesi imalatları başladı. Bundan sonraki süreçlerde bizim adımıza çok tatlı bir heyecan var. Nasıl toparlarız, nasıl yaparız bilmiyoruz ama bundan sonraki süreçlerde Elazığ’la beraber, Elazığlı’yla beraber hep beraber burada nasıl Elazığspor’u ait olduğu yere yeniden taşırız, nasıl Elazığspor2u toparlarız da Süper Lig’e kadar nasıl bir yürüyüş başlatırız onun hesabını yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Türkiye’de birçok şehirde de stadı yapılan takımlar önce küme düştüler sonra çok hızlı bir şekilde yükseldiler. Diliyorum, umuyorum bu yaptığımız hizmet Elazığspor’umuzun faydasına olur, Elazığspor’umuzun da tekraren ait olduğu bizleri sevince boğduğu, bizleri hep beraber bir amaç uğruna birleştirdiği başarılı ortamına da dönüşmesine vesile olur diliyorum” şeklinde konuştu. 

EREN: KENDİSİNDEN BAHSETTİREN BİR STADYUM 

Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren yaptığı açıklamada, “Aslında Elazığ Stadyumu hakikatten bırakın spor anlamında şehrin en büyük yatırımlarından bir tanesi. Tabi ki Elazığ Stadyumu hakikatten 15 günde müsabakalarının, futbol müsabakalarının oynanacağı bir stadyumdan öte içerisindeki cep salonlarıyla ve localarıyla, işletmeleriyle burası hakikatten bir yaşam haline gelecek ve yaşayan stat inşallah yapacağız. Tabi stadyumun hemen yan tarafında da bir spor salonumuz mevcut. Bu spor salonumuzun da içerisine yine cep salonları var. Bu cep salonlar nedir diye soracak olursanız biz toplam stadyumumuzda 4 ve yan taraftaki spor salonunda da 3 tane cep salonla toplamda 7 tane cep salonu barındırıyoruz. Bunların içerisinde tetami sporlarının, ring sporlarının ve özellikle takım sporlarının da yer aldığı 16 tane yeni branşın bu kompleks içerisinde gençlerimize ve Elazığ sporuna inşallah armağan edeceğiz. Hakikatten muhteşem bir stat. Özellikle dış mimarisi gelip izleyenlerin ve çevresinden geçenlerin çokça bahsettiği bir AVM’yi andıran görüntüsü var” dedi. 

Elazığ Stadyumu yapımında son aşamaya gelindi 

İl Müdürü Eren, “Çünkü stadyumun dış cephesinde prekastın, camın ve çeliğin oluşturduğu bir yapı. Bu güzel yapı yüklenici firmanın da ifade ettiği gibi 30-40 gün gibi bir süre sonra inşallah bir aksilik olmazsa Elazığlıların ve sporun emrine verilecek. Bu stadyum hakikatten hem deprem hem pandemiye rağmen 2022’nin son baharında inşası bitmek üzere. Burada bir çok teşekkürü etmek istiyorum. Başta bakanlığımıza, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Bakan Yardımcımız Sayın İhsan Selim Baydaş Bey’e, sayın valimize, milletvekillerimize, belediye başkanımıza ve il başkanına teşekkür ediyorum. Çünkü stadyumun her aşamasını yakından takip ettiler ve bu kompleksin ilimize kazandırılmasına vesile oldular. Ben şehrim ve sporun adına da herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN