Elazığ Musiki Konservatuvarı Akçakiraz'da konser verdi 

Elazığ Musiki Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Korosunun '50. Sanat Yılı' etkinlikleri kapsamında Akçakiraz'da konser verildi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Elazığ Musiki Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Korosu 50. Sanat Yılını kutluyor. Derneğin 50. Sanat Yılı etkinlikleri kapsamında Akçakiraz Belediyesi ev sahipliğinde Türk Sanat müziği konseri verildi. Akçakiraz Belediyesi Kültür merkezinde düzenlenen konsere Ak parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Akçakiraz belediye başkanı Sabahattin Kaya, dernek temsilcileri ve belediye personelleri katıldı.

ÇAĞLAR: BELEDİYE BAŞKANI SABAHATTİN KAYA’YA TEŞEKKÜR EDİYORUM 

Elazığ musiki konservatuvarı Başkanı Hakan Çağlar, “İlimizin marka değeri kamu yararına çalışan Musiki Konservatuvar Derneğimizin 50. Yıl kutlamaları kapsamında devam eden faaliyetlerimizin bugün temsilini siz değerli Akçakiraz Belediyemizi kıymetli insanlarına sunmak üzere karşısındayız. Değerli topluluk şefimiz Naci Sönmez’in hazırlayıp sunduğu Türk Sanat Müziği konserimizi hazırladık. Özellikle değerli büyüğümüz sahsına haneden arkadaşlarımıza ve bizleri sizlerle buluşturan Sayın Belediye Başkanım Sabahattin Kaya beyefendiye, belediye çalışanlarına şükranlarımı arz ederim, iyi seyirler dilerim” dedi. 

Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, “Biz Belediye Başkanı olarak sadece bayındırlık hizmeti yapan bir belediye değiliz kimi zaman çocuklarımızı Kur’an kurslarından havuzlara taşıdık kimi zaman gençlerimizle hemhal olduk kimi zaman sanatsal, sportif etkinliklerle vatandaşlarımızı mutlu etmeye çalıştık. Zaman dilimini en istifadeli şekilde dönüştürmeye çalıştık süreç içerisinde gerçekten 150 yıllık dönüp baktığımda keşke bunu yapmasaydım, pişman duyacağım hiçbir adım atmamışım ve sürekli hizmetlerimizi artırarak devam etmeye çalışmışız ve Akçakiraz’ı kendi bölgesinde yıldızlaşan, markalaşan ve gerçekten gıpta edilen, parmakla gösterilen bir belediye yapmaya çalışmışız. Ben çok başarılı buluyoruz sizlerde dinleyince çok keyif alacaksınız, arabeskmiş hepsini taca atıp ve bugün gerçekten hicaz nedir, kürdi makamı nedir, Harput Musikisi nedir ve Türk Sanat Musikisi nedir ve onlara güzel bir anlam yükleyerek buradan ayrılacağınızı ben ümit ediyorum” ifadelerini kullandı. Elazığ Musiki Konservatuvarı Derneği Kurucu Başkanı Naci Sönmez, Elazığ Musiki Cemiyeti hakkında bilgi verdi. Konuşmaların ardından birbirinden güzel eserler Naci Sönmez şefliğinde seslendirildi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN