Elazığ'ın en gelişmiş ilçesi belli oldu 

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin dile getirdiği 19 yeni il önerisi için çalışmalar devam ediyor. Belirlenen kriterleri karşılayan 19 ilçe il olacak. Bununla birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2022 yılında hazırlanan İlçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması yeniden gündeme geldi. Açıklanan verilerde Elazığ'da merkez ilçe hariç diğer ilçelerin neredeyse tamamı az gelişmiş ilçeler arasında yer aldığı görüldü. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin TBMM Grubu toplantısındaki konuşmasında, “100 il, 1000 ilçe" önerisi üzerine çalışmalar devam ediyor. AK Parti Yerel Yönetimler Yasası konusunda çalışmayı 14 Mayıs seçimlerinden önce hazırladı ancak seçim yaklaştığı için çalışma rafa kaldırıldı. Yeni il ve ilçeler için TBMM'den yasa çıkması bekleniyor acnak söz konusu düzenlemenin Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerden önce yasalaşması beklenmiyor. İl ve ilçe olmak isteyen bölgeleri küstürmemek adına sürecin planlamasının mahalli idareler seçimleri sonrasına bırakılmasının daha uygun olacağı ifade ediliyor. Öneri gündemdeki yerini korurken Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2022 yılında hazırlanan İlçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması da yeniden gündeme geldi. 

Elazığ'ın en gelişmiş ilçesi belli oldu 

İŞTE ELAZIĞ'IN EN GELİŞMİŞ İLÇELERİ 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre Elazığ'ın merkez ilçesi 2.  Kademe gelişmiş ilçeler arasında yer aldı. Adeta bir turizm cenneti olan Keban ve Sivrice ilçelerimiz 4. ve 5. kategorilerde yer alırken Cumhuriyet tarihinin en büyük bakır rezervinin bulunduğu ve zamanında Doğu'nun Parisi olarak nitelendirilen Maden İlçesi ve hem krom hem de bordo mermerleriyle ünlü Alacakaya ilçesinin 5. kademe gelişmiş ilçeler arasında yer aldığı görüldü. İşte Elazığ'da tüm ilçelerin gelişmişlik sıralaması:


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN