Elazığ için hak sahipliği süreci başlıyor 

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından Elazığ'da 6 Haziran 2023 tarihinde hak sahipliği süreci için başvurular alınmaya başlanacak. Başvurular e-devlet ve hak sahipliği başvuru merkezlerinden alınacak. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

6 Şubat 2020 tarihinde Kahramanmaraş’ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki farklı yıkıcı deprem meydana geldi. Meydana gelen deprem Elazığ ve 10 ili etkiledi. Depremin ardından hasar tespit çalışmaları başladı ve sona erdi. Konut ve iş yerleri ağır hasarlı olan vatandaşlar için hak sahipliği süreci başlatıldı. Elazığ’dan meydana gelen depremlerde konut ve iş yerleri ağır hasarlı olan vatandaşlar için 6 Haziran 2023 tarihinde başvuru süreci başlayacak. 

HAK SAHİPLİĞİ SÜRECİ AÇIKLAMASI 

AFAD tarafından yapılan açıklamada, “Konut, işyeri, ahır, yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak tespit edilen afetzedeler için afet kanunu çerçevesinde yeniden yapım ve güçlendirme kredisi verileceklerin belirlenmesi amacıyla hak sahipliği işlemleri gerçekleştirilecektir. Yeniden yapım ve güçlendirme kredisi kullanmak isteyen afetzede vatandaşlarımızdan kendilerine devlet tarafından konut, ahır, işyeri yapılmasını isteyenlerin 06.06.2023 – 04.08.2023 tarihleri arasında e-devlet üzerinden veya hak sahipliği başvuru merkezlerinden bizzat kendileri veya kanuni vekilleri vasıtasıyla resmi müracaatlarını yapmaları gerekmektedir. Müracaatların tamamlanması ile birlşikte ilgili mevzuat gereğince oluşturulacak hak sahipliği komisyonları sunulan belgeler ve kanuni hak sahibi olabilme koşullarını dikkate alarak hak sahibi kabul edilenleri ve hak sahibi kabul edilmeyenleri belirleyecektir” denildi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN