Elazığ dahil 11 ile destek verilecek 

Kahramanmaraş depreminin ardından afet bölgesindeki KOBİ'lere yeni inşa edilecek iş yerleri için 1 milyon liraya kadar destek sağlanacağını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır açıkladı. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından afet bölgesindeki KOBİ'lere yeni inşa edilecek iş yerleri için 1 milyon liraya kadar destek sağlayacaklarını açıklayarak, 'Bu destek bir yılı geri ödemesiz, 3 yılda geri ödenecek' bilgisini verdi. 

KACIR: KOBİ'LERİMİZE 1,5 MİLYON LİRAYA KADAR FAİZSİZ KREDİ İMKANI SAĞLADIK 

Deprem felaketinin KOBİ'leri de derinden etkilediğini aktaran Kacır, "Depremde iş yerleri hasar gören ve zorlu şartlara rağmen işlerine devam etme çabası içinde olan KOBİ'lerimizi de yalnız bırakmadık. Ekonominin belkemiği KOBİ'lerimizin hızla toparlanmaları amacıyla işletmelerin KOSGEB'e olan 2023 yılı borçları ile hayatını kaybeden işletmecilerin tüm borçlarını sildik. KOBİ'lerimizin acil ihtiyaçları için KOSGEB Acil Destek Kredisi Programı'nı devreye aldık. 1 yılı geri ödemesiz, 3 yıl vadeli ve sıfır faizli bu destekle işletmenin ve aldığı hasarın büyüklüğüne göre KOBİ'lerimize 1,5 milyon liraya kadar faizsiz kredi imkanı sağladık. Kahramanmaraş'ımızda 842 işletmemiz bankalardan bu krediyi kullanmış oldu. Kullandırılan kredilerin toplam tutarı 302 milyon lira. KOSGEB tarafından bu kredilerin faiz oranlarının tamamını biz üstlendik. Şu ana kadar bu tutar 72 milyon lirayı aştı” dedi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN