Elazığ Belediyesi, yolcu dostu otobüs duraklarını hizmete sunuyor

Başkan Şerifoğulları'nın Ulaşım Projeleri Bir Bir Hayata Geçiyor

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın seçim vaatleri arasında bulunan ve "11 Ana Başlıkta 100 Proje" kapsamında yer alan "Yolcu Dostu Otobüs Durakları" projesi şehrin farklı noktalarında hayata geçiriliyor.

Bu doğrultuda Elazığ Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından "Akıllı Şehir Uygulamaları" kapsamında vatandaşların hayatını kolaylaştırmak, zamanı verimli kullanmalarına yardımcı olmak, ulaşımda güvenliği sağlamak, enerji verimliliğini artırmak ve çevreye verilen zararları azaltmak amacıyla hayata geçirilen akıllı ve modern durakların yanı sıra "Yolcu Dostu Otobüs Durakları"nı da hayata geçiriyor.

UYGULAMA İLK OLARAK CUMHURİYET MEYDANI OTOBÜS DURAĞINDA HAYATA GEÇİRİLECEK

Bu kapsamda ekipler daha önce Öğretmenevi, Elazığ Belediyesi Otobüs Amirliği, Yeni Cami, Fethi Sekin Şehir Hastanesi duraklarına kurulumunu gerçekleştirdiği akıllı durak sistemlerinin daha kapsamlı ve modern uygulaması olan "Yolcu Dostu Otobüs Durakları"nı, Cumhuriyet Meydanı’na yapılacak yeni otobüs durağıyla hizmete sunacak.
Toplu taşımadan faydalanacak yolcuların doğru zamanda doğru durakta bulunmak üzere yönlendirilmesini sağlayacak ve aynı zamanda durakta bekleme sürelerini azaltmaya yardımcı olacak yeni sistem duraklar; sunacağı WiFi hizmeti, LED ekranı, reklam tabelası, USB’li oturma bankı ve modern görüntüsüyle Elazığlılara kaliteli ve kolay bir ulaşım hizmeti verecek.

Şehir genelinde farklı noktalara kurulan akıllı ve modern duraklar aracılığıyla vatandaşlar, duraktan geçecek araçların kaç dakika içerisinde durağa varacağını, konumunu ve güzergâhlarını takip edebilecekler. Vatandaşlar web sayfası üzerinden online bakiye yükleme, sorgulama ve kart vizeleme işlemlerini yapabilecekler. Ayrıca uygulama üzerinden kart satın alım merkezlerinin konumları ve toplu ulaşım araçlarının hareket saatleri de takip edilebilinecek.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: “ULAŞIMDA KOLAYLIK VE KALİTEYİ HER GEÇEN GÜN YÜKSELTİYORUZ”

"Akıllı Şehir Uygulamaları" kapsamında sunulan akıllı durak ve "Yolcu Dostu Otobüs Durağı" hizmetlerinin vatandaşlarımıza günlük yaşamda kolaylık sağlayacağını aktaran Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, ulaşım altyapısını her geçen gün daha ileriye taşımak ve günümüz teknolojisinden sonuna kadar istifade etmek için Elazığ Belediyesi olarak daima çalıştıklarını kaydetti. Elazığlıların yaşam kalitesini artırmayı hedeflediklerini aktaran Başkan Şerifoğulları, daha öncede teknolojik altyapıya dayalı olarak 18’i aktif olmak üzere şehrin 20 farklı noktasında KİOKS cihazlarının kurulduğunu, akıllı duraklar ve akıllı ulaşım sihirbazı ile yolculara kolaylık kazandırıldığını belirtti. Şehrin kalabalık noktalarından olan Cumhuriyet Meydanı Durağı’nda hayata geçirilecek yeni ve modern uygulamanın hem yayalara hem de sürücülere kaliteli ulaşım imkânı sunacağını kaydeden Başkan Şerifoğulları, Elazığ’ı daha ileri noktalara taşımak için gerekli bütün hizmetleri yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN