CHP Milletvekili Gürsel Erol: Vatandaşın sabrı kalmadı! Elazığ afet bölgesi ilan edilmeli

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gürsel Erol Türkiye Büyük Millet Meclisinde basın toplantısı düzenledi. Erol, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ile Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremlerde yaşamlarını kaybeden vatandaşlara Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı diledi.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

24 Ocak 2020 yılında yaşanan Elazığ depremi sonrasında devletin bütün imkanlarını Elazığ’a sevk ettiğinin altını çizen Erol, Kahramanmaraş depreminde de 10 ilin değil 11 ilin etkilendiğine dikkat çekti. Elazığ’da yıkılan ve hasarlı yapıların ortada olduğunu belirten Milletvekili Erol, Elazığ’ın acilen Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edilmesinin kaçınılmaz olduğunu sözlerine ekledi.

ELAZIĞ, AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ

Milletvekili Gürsel Erol, bölgede artçı sarsıntıların devam ettiğini belirterek hükümetin Elazığ’ı göz ardı etmesine anlam veremediklerini kaydetti. Erol, 10 ilde afet bölgesi ilan edildiğini Elazığ’ın bu iller arasında yer almadığına dikkat çekerek bunun son derece yanlış bir tutum olduğunu ifade etti. 24 Ocak depremi sonrasında 4 binanın deprem anında yıkıldığını daha sonra binlerce hasarlı binanın yıkımının gerçekleştiğini belirterek, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın dünkü verilerine göre binlerce binanın hasarlı olduğuna dikkat çekti. TOKİ’nin Elazığ’da bir başarı grafiği oluşturduğunu söyleyen Milletvekili Erol, bir yılda 25 bin konutun inşa edildiğini kaydetti. 

KABİNE TOPLANTISINDA ELAZIĞ DA ELE ALINMALI!

Elazığ’da inşa edilen konutların sağlam yapılardan oluştuğunu belirten Erol, bundan sonraki süreçte bina stoklarının dayanamayacağını sözlerine ekledi. Milletvekili Erol, Karlıova fay hattından kaynaklı olası bir depremde Elazığ’da riskli yapıların dayanamayacağını ve hükümetin acilen Elazığ’ı Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan etmesi olduğunu vurguladı. Erol, bugün gerçekleşecek olan kabine toplantısında bunun göz ardı edilmemesi gerektiğini beklediklerini ifade ederek sözlerini tamamladı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN