Çerkez: Ek ödeme memur emeklilerine de verilmeli 

Memurların ve memur emeklisinin sorunlarının seçim döneminde geriye atılmaması gerektiğini ifade eden Türkiye Kamu – Sen İl Temsilcisi Atilla Çerkez, ilave ek ödemlerin memur emeklilerine de verilmesi çağrısında bulundu. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Türkiye Kamu – Sen İl Temsilcisi Atilla Çerkez, basın açıklaması yaparak memurların ve emeklilerinin sorunlarını paylaştı. İl Temsilcisi Çerkez, memur emeklilerinin maaşlarına ek ödeme yapılması çağrısında bulundu. Türkiye Kamu – Sen İl Temsilcisi Atilla Çerkez, ”Devletimizin memur ve memur emeklilerini mağdur bırakmayacağını ümit ediyoruz.” Dedi. 

Çerkez, “Aldıkları maaşın %45’i kadar emekli maaş bağlanmaktadır. İlave ek ödemenin emekli maaşlarına yansıtılmaması bu oranı daha da düşürmüştür. Hükümetimiz 2024 yılını “Emekli Yılı” olarak ilan etmiştir. Mademki bu yıl Emekli Yılıdır öyleyse memur emeklilerinin durumu da mutlaka düzeltilmeli, ilave ek ödeme memur emeklilerine verilerek bu yoldaki ilk adım atılmalıdır. Taşeron işçi çalıştırılması uygulamasına son verilmelidir “dedi. Çerkez, “Yerel seçime sayılı günler kala TBMM, çalışmalarına ara vermeden önce ekonomik gelişmelerin kamu çalışanları üzerinde yarattığı olumsuz etkilerin bertaraf edilmesi adına atılacak en önemli adım ek gösterge konusudur. Birinci dereceye gelen tüm memurların ek göstergeleri 3600’e yükseltilerek bu konu çözüme kavuşturulmalıdır. Kamuda yeniden giderek artış gösteren taşeron işçi çalıştırılması uygulamasına bir an önce son verilmelidir. Taşeron uygulamasının doğurduğu olumsuz sonuçları yakın zamanda yaşayarak gördük. Sorunun çözülmesi için büyük mücadeleler verdik” ifadelerini kullandı.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN