Bu konudan Vali Bey haberdar mı?

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem Elazığ'da da insanları büyük bir paniğe sevk etti. 24 Ocak 2020 yılında yaşanan depremde olduğu gibi trafik kilitlenmiş insanlar kendisini sokağa atmıştı. Depremin vurduğu illerde bir yandan arama – kurtarma çalışmaları devam ederken, art arda süren artçı sarsıntılar ise insanları büyük endişeye sevk ediyor.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Elazığ’daki bütün resmi kurumlar depremin olduğu ilk andan itibaren seferber olmuş ve sağlam yapıları vatandaşların istifadesine sunmuştu.

İşte bu kurumlardan biri olan Elazığ Hafızlık İmam Hatip Ortaokulu depremin hemen sonrasında kapılarını vatandaşlara açmış iki gece vatandaşların konaklamalarına imkan sağlanmıştı.

OKULA SIĞINAN VATANDAŞLARA ÇIKIN DENİLİR Mİ?

Bugün WhatsApp ihbar hattımıza gelen bir görüntü karşısında duyarsız kalmayarak vatandaşların sıkıntısını paylaşmak istedik. Okul idarecilerinin vatandaşlardan binayı terk etmelerini isteyerek adeta bu kadar yeter dercesine insanları uzaklaştırdıklarını öğrendik. Yaşlı, genç, kadın, çocuk demeden binadan ve hatta bahçeden bile çıkarılan vatandaşlar deprem yorgunu olan evlerine girmeye de cesaret edemeyince sokakta kaldı.

Bu konudan Vali Bey haberdar mı?

Öte yandan yine bazı mahallelerde taziye evlerine sığınan vatandaşların da artık evlerine dönmeleri istendiği ve binalardan çıkarıldığı öğrenildi.

Okul idaresinin aldığı bu kararın üst makamlardan teyitli olup olmadığı yönündeki merakımızın giderilmesini değerli yöneticilerden hassaten rica ediyor, toplum olarak derin bir üzüntü yaşadığımız bugünlerde herkesin daha hassas davranması gerektiğini belirtmek istiyoruz.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN