Bu bir zam oyunu mu?

Türkiye'de periyodik araç muayenesinde yetkili kuruluş olan TÜVTÜRK, Elazığlıları adeta çileden çıkardı. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Ülkemizde uluslararası standartlara sahip araç muayene hizmeti ve devlet tarafından zorunlu tutulan periyodik bakımları yapan TÜVTÜRK Elazığ’daki eski bakım istasyonuyla uzun yıllar vatandaşların büyük bir mağduriyet yaşamasına neden olmuştu. Yetersiz kalan istasyonda uzun kuyruklar oluşuyor ve günlerce randevu bekleniyordu.

YENİ İSTASYON DA ÇÖZÜM OLMADI

Elazığ’daki eski istasyon bu yetersizlik nedeniyle kapanırken yeni istasyon ile birlikte zaman ve randevu sorunu çözüme kavuşmuştu. Ancak bugün whatsapp ihbar hattımız yaşanan bir olumsuzluk nedeniyle adeta kilitlendi. TÜVTÜRK’ten randevu almaya çalışan vatandaşlar randevuların Ocak ayına verilmesinden şikâyetçi oldu.

ZAM GELECEK DİYE Mİ RANDEVU VERİLMİYOR?

Sistemden randevu alamayan vatandaşlar Ocak ayına verilen randevuların TÜVTÜRK’ün zamlı fiyatı uygulayabilmek için yaptığını iddia ediyor.

NE KADAR ZAM GELECEK?

Milyonlarca araç sahibine yılbaşı gelmeden zam haberi geldi. TÜVTÜRK'te araç muayene ücretlerine 58,46 zam yapıldı. Milyonlarca araç sahibine kötü haber geldi. TÜVTÜRK, araç muayene ücretlerine 2024 yılı gelmeden zammı geldi. Araç muayene ücretleri sil baştan değişti. Yeni yapılan zamlarla birlikte 586,50 TL olan traktör ve motosiklet muayene ücreti 927,06 TL'ye çıkarken, 1.149,60 TL olan otomobil muayene ücreti de 1.821,66 TL'ye çıktı.

DEV FARK

Böylelikle 1 Ocak 2024 tarihine kadar araç muayene işlemlerini yapamayan vatandaşlar 1.149 lira yerine 672 lira fazla olarak 1.821 lira ödeyecek!

Kaynak: Hakimiyet Gazetesi 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN