Başkan Uslu: Ağın da 6. bölge teşviklerinden yararlanmalı 

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Elazığ'ın 9 ilçesi 6. bölge teşviklerinden yararlanabilecek. Ancak açıklanan ilçeler arasında Ağın ilçesinin olmadığı görüldü. Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu duruma tepki göstererek yetkililere seslendi.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Elazığ’ın Alacakaya, Arıcak, Baskil, Karakoçan, Keban, Kovancılar, Maden, Palu, Sivrice ilçeleri Cazibe Merkezleri Programı Kapsamında 6. Bölge teşviklerinden yararlanabilecek. Ancak açıklanan ilçeler arasında Ağın ilçesinin olmadığı görüldü. Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu duruma tepki göstererek yetkililere seslendi. 

USLU: ELAZIĞ’IN 9 İLÇESİ KAPSAMDA SADECE AĞIN KAPSAM DIŞI 

Karar sonrası açıklama yapan Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu, Elazığ’da teşviklerden yararlanamayacak tek ilçenin Ağın Olduğunu söyledi. Uslu, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 4 Nisan kararıyla Malatya’nın tüm ilçelerinin cazibe merkezi programına alındığını ve 6. Bölge teşvikinden faydalandığını. Tabi il başkanım kıymetli Yunus Bal’a da ben konuyu arz ettim oda araştırıyor. Elazığ’ın 9 ilçesi kapsamda sadece Ağın kapsam dışı” ifadelerini kullandı. 

USLU: CAZİBE MERKEZİNE ALINACAKSA AĞIN’DA ALINMALIYDI 

Ali Uslu, Ağın’ın da afet Bölgesi içerisinde yer aldığını anımsatırken yine deprem sürecinde çok sayıda depremzedenin ilçeye geldiğini ifade etti. “Ağın da bu ilçeler arasına alınmalıydı.” dedi. Uslu, “Ağın her zamanki gibi unutulmuş sahip çıkılmamış bir pozisyonda oluyor bizi üzdü. Çünkü bu bir yanlış yani Afet Bölgesi ilçemizde depreminin ilk gününden itibaren 3 bin 500 hemşehrimizi ağırladık şuanda 2 bine yakın hemşehrimiz var eğer cazibe merkezine alınacaksa Ağın’da alınmalıydı” şeklinde konuştu. 

Yapılan yanlıştan dönüleceğine inandığını aktaran Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu, Ağın’ın da kalkınmada öncelikli ilçeler arasında yer alması gerektiği dile getirdi. Ağın, “Ben bu yanlışın dönüleceğini ve takipçisi olacağına il başkanımızın konuya hassas davranacağını ben ümit ediyorum çünkü eğer ilçemiz kalkınmazsa 2 bine yakın depremzede hemşehrilerimizi ilçemizde misafir ediyoruz kaldı ki daha önce de paylaşmıştık fabrikadaki 28 konaklama yerini ücretsiz bir şekilde Ağın Elazığ’ın en küçük ilçesi ama bütçesi de küçük buna rağmen biz kendi imkanlarımızla devlerimizin yapabileceği imkanları konaklamayı, konteyneri biz kendimiz çözmeye çalışıyoruz ve kalkınmada öncelikli ilçelerden biri olması gerektiğini hem ben hem de bütün hemşehrilerimiz böyle arzu ediyor” diye konuştu. 


Ali Uslu Yetkililere seslenerek sorunun bir an önce giderilmesini istedi. Uslu, “Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve il başkanlarımızdan istirham ediyorum Ağın’ın bu kapsamda dışarıda da kalmaması ve hemşehrilerimize gerekli önemin ve kıymetin verildiğini hissettirmemiz adına nasıl ki devlet hastanesinin ödeneği ayrıldı proje aşamasında, TOKİ’miz nasıl proje aşamasında devam ediyorsa ben eminim ben 6. Bölge teşvikinden de yararlanmak için yetkililerin elinden geleni yapacağına hiç şüphem yok” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN