Başkan Toraman uyarılarda bulundu 

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şevket Toraman, tüm şoförleri, buzlanma ve kar yağışına karşı tedbirli ve dikkatli olmaları konusunda uyardı. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Elazığ Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şevket Toraman şoförlere uyarılarda bulundu. Elazığ Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şevket Toraman, tüm şoförlerin, buzlanma ve kar yağışına karşı tedbirli ve dikkatli olmaları gerektiğini belirterek “Şoförlerimizin sadece kanunu değil, aynı zamanda vicdani sorumluluğu da yerine getirmeleri gerekiyor” dedi. Şoförlerin dikkatli olması gerektiğini belirten Toraman, Don olayının sıkça yaşandığı yollar için kesinlikle zincir takılmasını tavsiye etti. Başkan Toraman, “Kış aylarında yollarda yaşanan don olaylarından dolayı çok sayıda kaza meydana geliyor. Ayrıca gizli buzlanmalar da büyük tehlike oluşturuyor. Zor koşullarda görev yapan sürücülerimiz tüm önlemleri aldıktan sonra trafiğe çıkmasını rica ediyoruz” dedi. 

TORAMAN: TEDBİR KAZALARI ÖNLER 

Sürücüleri tedbirsiz biçimde yola çıkmamaları konusunda uyaran Toraman, yollarda kış şartlarının göz önünde bulundurularak gerekli önlemlerin alınması halinde trafik kazalarının oluşmasının engelleneceğini söyledi. Toraman, “Kış mevsimindeki ağır hava şartları, sürücülerin görüş mesafesini kısaltmakta, bunun sonucunda da ciddi kazalar meydana gelmektedir. Bu kazaların önüne geçilebilmesi adına sürücülerimiz önlemlerini almalıdır” şeklinde konuştu. 

TORAMAN: KURAL DIŞI DAVRANIŞLARDA KESİNLİKLE BULUNULMAMALI 

Başkan Toraman, sürücülerin ve yolcuların can ve mal güvenliğinin korunması, huzur ve güven içinde yolculuk edebilmeleri için alınması gereken önlemleri sıralayarak, ”Hatalı sollama, yakın takip ve şerit ihlali gibi, trafik kazalarında büyük rol oynayan kural dışı davranışlarda kesinlikle bulunulmamalı. Sürücüler ve araçtaki diğer yolcular mutlaka emniyet kemeri takmalı. Şehirlerarası taşımacılık yapan sürücülerin araçlarında mutlaka zincir, çekme halatı ve takoz gibi aletleri bulundurmaları gerekir. Mecbur kalınmadıkça, olumsuz hava ve yol koşullarında özel araçlar trafiğe çıkarılmamalı” dedi. Toraman, alınacak olan bu tür pratik önlemlerle, hem kazaların yaşanmasının engelleneceğinin, hem de olası bir kazada can güvenliğinin rahatlıkla sağlanmış olacağının altını çizdi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN