Başkan Kaya: 188 arsayı satışa çıkardık 

Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, Toki'den aldıkları arsayı parselleyerek, açık artırma usulü İle satışa çıkardıklarını ihalenin 27 Kasım – 5 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirileceğini söyledi.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Akçakiraz Belediyesi TOKİ’den devrini aldığı arsayı parselleyerek, açık ihale usulü ile satışa çıkardı. Arsa satışı ile ilgili süreç hakkında bilgiler aktaran Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, yaklaşık üç buçuk yıl önce dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve TOKİ Başkanı Ömer Bulut ile görüşerek, kendilerinden arsa talebinde bulunduklarını söyledi. 312 dönümlük arsayı TOKİ’den belli bir ücret karşılığında aldıklarını kaydeden Başkan Kaya, alanı 188 parselle böldükleri arsayı satışa çıkardıklarını ifade etti. 

Başkan Kaya,"312 dönümlük arsayı Akçakiraz Belediyesine çok kıytırık bir rakamla Akçakiraz Belediyesine sattılar. Şuan Altınçevrede mevcut TOKİ’lerimizin üstü. Orda bulunan dağın yamacı hem kartal yuvası gibi bir yer, ova, doğa coğrafya ayaklarınız altında. Akçakiraz ayaklarınızın altında, Sivrice ayaklarınızın altında, Organize sanayi ve Elazığ ayaklarınızın altında çok güzel bir yer. Sıvılaşmanın olmadığı, kaygan bir zeminin olmadığı, suyun yüzeysel olmadığı çok konforlu bir yaşam alanı olduğu bir mekân bir yerleşkeden bahsediyoruz. Orada güvenli bir yaşam alanı oluşturduk ve inşallah 188 adet parselin 27 Kasımda ihalesi olacak ve 5’ine kadar devam edecek. 188 parsel tabi bir günde satılmıyor. Yaklaşık 27’sinde başlayıp 5’ine kadar devam edecek olan bir ihale sürecimiz var. Her gün yaklaşık 25-30 parselin satışı olacak. Bu satışlarımız taban fiyat 400 ile 500 TL arasında değişiyor. Ödeme tebliğ edildikten sonra 15 gün içerisinde nakit olarak ödenecek. 188 parsel 188 kişiye hayırlı uğurlu olsun diyorum “ifadelerini kullandı.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN