Başkan Gök: Elazığ'ın 5 ilçesi de dahil edilsin 

Genç Sağlık Sendikası Elazığ İl Başkanı Timur Gök, 6 Şubat Kahramanmaraş depreminin ardından alınan deprem bölgesindeki kamu personellerine tazminat hakkının Elazığ'ın 5 ilçesinde de uygulanmasını istediklerini söyledi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta yıkıcı depremler meydana geldi ve 11 şehir etkilendi. Meydana gelen depremin ardından depremden etkilenen şehirlerde kamu personellerine deprem tazminatı hakkı verildi. Elazığ’ın Elazığ’ın Ağın, Alacakaya, Arıcak, Keban, Sivrice ilçeleri ise buna dahil edilmedi. Genç Sağlık Sendikası Elazığ İl Başkanı Timur Gök, Elazığ’ın tüm ilçelerinin dahil edilmesini için dava açtıklarını söyleyerek Elazığ’ın 5 ilçesinin de dahil edilmesini istediklerini söyledi. 

BAŞKAN GÖK AÇIKLAMA YAPTI 

Genç Sağlık Sendikası Elazığ İl Başkanı Timur Gök açıklamasında, “6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 11 ilimizi ciddi ölçüde etkileyen deprem felaketinin ardından deprem bölgelerinde görev yapan kamu görevlilerine tazminat ve fazla çalışma ücreti ödenmesine karar verildi. Karar, 12.05.2023 tarihli ve 32188 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ancak tazminat ve fazla çalışma ücreti ödenmesine ilişkin uygulama depremden etkilenen Elazığ’ın Ağın, Alacakaya, Arıcak, Keban, Sivrice ilçeleri ve bağlı yerleşim yerlerinde kapsam dışında bırakıldı. Genç Sağlık Sendikası  girişimleri ile meydana gelen mağduriyete ilişkin Danıştay’da dava açıldı. Açılan davada, tazminat ve fazla çalışma ücreti ödenmesine ilişkin uygulamanın kapsamı dışında bırakılan ilgili ilçelerde çok yıkım olmamasına rağmen, depremden zarar gören yerleşim yerlerinden oldukça göç aldığı ve bu da orada çalışan personele deprem tazminatı ödenmesi gerektiğini kanıtlar nitelikte olduğu belirtilerek deprem tazminatının depremden etkilenen tüm illerde şart aranmaksızın ödenmesi talep edildi” dedi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN