BAĞIMSIZ EMEKLİLER SENDİKASI KURULDU

Emeklilerin sorunlarını ve taleplerini daha güçlü bir şekilde dile getirerek çözümler üretmek amacıyla Bağımsız Emekliler Sendikası adıyla yeni bir sendika kuruldu.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Genel Merkezi Ankara olan, kuruluş bildirgesini geçtiğimiz cuma kamuoyuna duyuran Bağımsız Emekliler Sendikası’nın Genel Başkanı Mehmet Öztürk, birlikten kuvvet doğar şiarıyla tek çatı altında toplanmak üzere, yerelden başlayarak yeni bir emekli sendikasını hep birlikte kurduklarını ifade etti.

Sendikanın Elazığ İl Başkanlığına ise İhsan Küçük atandı. Türkiye’de emeklilerin sendika gerçeği geçmişten bu güne kadar emekli sendikası adı altında kurulan sendikaların, milyonlarca emeklinin bir kez daha umudunu yitirmesine neden olduğunu ifade eden Bağımsız Emekliler Sendikası Elazığ İl Başkanı İhsan Küçük şunları söyledi: 

“Türkiye de kurulmuş emekli sendikaları 27 yılı geçmesine rağmen emeklilerde hiçbir karşılığını bulmamış ve örgütlü emekli sendikasını oluşturamamıştır. 

Emeklilerimizin; Türkiye’de örgütlü kitlesel katılımcı yeni bir emekli sendikası kurmaya ihtiyacı vardı. Emeklilerimizin; sınıflarına, dillerine,  inançlarına, siyasal kimliklerine göre ayrılmadan insan odaklı, emek eksenli yeni bir emekli sendikasına ihtiyacı vardı. İşte bu önemli eksikliği kurmak amacıyla ve zorlukları birlikte yenmek için bizler de bu eksikliği gidermek için Bağımsız Emekliler Sendikasını kurarak emeklilerimizin gür sesi olacak ve taleplerini hükümete ileteceğiz” 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN