Alan: Elazığ'ın problemlerini aktarsak zararımıza mı olurdu? 

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan açıklamalarda bulunarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Elazığ'ı ziyaretleri esnasında araya mesafe konulduğunu ifade etti. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Elazığ ziyaretinin ardından Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan açıklamalarda bulundu. 

Önceden gerçekleştirilen ziyaretlerde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile temaslarda bulunarak üyelerimizin sıkıntılarını özetleyecek vakit bulduklarını vurgulayan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, “Deprem konutlarının temel atma töreni vesilesiyle 1 Nisan Cumartesi günü ilimize teşrif eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretleri esnasında daha önce hiç yaşamadığımız durumlar ile karşılaştık. 8 bin üyemizle İlimizin en büyük Meslek Kuruluşu, İş Dünyamızın sesi olan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ilimize geldiği hiçbir dönemde bu tarz bir ayrımcılığa maruz kalmamıştı. Önceki ziyaretlerde, karşılama esnasında kendilerine, Üyelerimiz ile ilgili sorunları ayaküstü dile getirerek, problemleri çözme imkanı oluşturuyorduk. Geçtiğimiz gün gerçekleşen ziyaret için Havalimanı karşılamasında herhangi bir davet almadık. Havalimanı karşılama ekibinde bulunup; il protokolünde yer almayan ve sadece fotoğraf karesinde yer almak için orada bulunan kişileri hepimiz gördük. Bizler ise orada bulunamamamız nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanımıza sorunlarımızı aktarma fırsatı bulamadık. Temel atma töreninde de B Protokol olarak adlandırılmış bir listeden davetlendirildik.” ifadelerini kullandı. 

Başkan Alan, “Öncelikle şunu açıklığa kavuşturalım. B Protokol isimli listeden davetli olan hiç kimse Sayın Cumhurbaşkanımız ile iletişime geçme fırsatı yakalayamadı. İl Protokol listesinde bulunmayan kişilerin dahi sahnede olduğunu da hepimiz gördük. Bu listeleri kim oluşturuyor? Kıymetli Elazığ Kamuoyuna soruyorum: Seçim sürecine girmişken havalimanı karşılamasında, hiçbir zaman Elazığ’ın sorunlarına kayıtsız kalmayan Sayın Cumhurbaşkanımıza yakalayabileceğimiz kısacık konuşma fırsatıyla İş Dünyamızın ve Elazığ’ımızın Afet sonrası mevcut problemlerini dile getirseydik, dosya halinde sunsaydık zarar mı ederdik? Bir derdimize deva bulsaydık kötü mü olurdu? Bu gibi durumlar için bütün yetkilileri Elazığ’ın menfaatlerini gözeterek konunun önemine göre davranmaya davet ediyorum, bu mesafeyi oluşturanları, Elazığ Kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Evet belki Sayın Cumhurbaşkanımız ile görüşemedik ancak; kendilerine ilimizdeki sıkıntı ve problemleri ve yaşadığımız hadiseyi kendilerine ileteceğiz” şeklinde konuştu.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN