AK Parti Heyeti ETSO Başkanı Alan'la bir araya geldi 

AK Parti MKYK Üyesi Elazığ Milletvekili Metin Bulut ve AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ETSO Başkanı İdris Alan'la bir araya geldi. ETSO Başkanı İdris Alan Milletvekili Bulut'tan ikinci OSB'nin biran önce ayağa kalkması için destek istedi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

AK Parti MKYK ÜYESİ Elazığ Milletvekili Metin Bulut ve AK Parti Elazığ il başkanı Şerafettin Yıldırım ETSO başkanı İdris Alanla bir araya geldi. 

ETSO Başkanı İdris Alan, Elazığ’ın sorunlarını dile getirdiklerinde desteklerini esirgemeyen Ak Parti heyetine teşekkür ederek, “Elazığ’ın sorunları, Elazığ’ın problemleri, Elazığ’ı ilgilendiren konularla ilgili her ne kadar Milletvekilimiz Sayın Metin Bulut’u aradıysak bir telefon kadar bizim yanımızda oldu. Bütün sorunlarımıza, bütün problemlerimize çözüm üretmek için bizleri rahatlattı. Biz buna şahidiz. Özellikle afet bölgesi için kendisini aradığımız zaman ‘İdris Başkanım afet bölgesiyle ilgili hiçbir sıkıntı, hiçbir problem yok. Elazığ afet bölgesinden yararlanacak’ ve hatta kendisinin ifadesi ‘afet bölgesinin haricinde Elazığ için mücbir sebep çok önemli biz mücbir sebebi de gündeme getirdik. Mücbir sebepte dahil olacak; fakat şu an ciğerimiz yanıyor. Malatya’da, Gaziantep’te, Hatay’da ölümler var. Bu ölümlerin içerisinde bize yakışmaz biz açıp Elazığ’a müjde verelim, müjde kelimesini bu kadar acının içerisinde’ deyince bende haklısını sayın vekilim dedim. Bunu televizyon konuşmalarımda defalarca sözlü ve yazılı olarak ifade ettim. Sayın milletvekilimizle bu konuyu görüştük. Bu konuyla ilgili Allah’ın izniyle Elazığ afet bölgesinden yararlanacak. Mücbir sebeplerden de yararlanacak ve kendisi bize bunu da ifade etti. Olağanüstü hal Elazığ için geçerli değil. Elazığ’da olağanüstülük bir hal ve durum yok. Bizde kendisine katıldık. Evet Elazığ’da olağanüstü bir hal yok. Benim burada anlatmak istediğim konu bu. Özellikle ifade etmek istiyorum; 2020 yılından belli Elazığ’ın gündemine oturan afet bölgesi bir hafta içerisinde profesyonel bir yaklaşımla çözüldü. Ben konuyla ilgili sayın milletvekilimize, sayın il başkanımıza, sayın Cumhurbaşkanımıza, emeği geçen çorbada tuzu olan herkese çok teşekkür ediyorum. Kredi Garanti Fonuyla ilgili bir konumuz, bir sıkıntımız vardı. 10 ile bildirilmişti içlerinde Elazığ yoktu. Sayın vekilimiz onun da açıklamasını yaptı. Önce açıklandığından dolayı dahil edilmemiştik. Kredi Garanti Fonu bizi şu an rahatlattı. Biz rahat olamadık. Rifat Hisarcıklıoğlu bey ile görüştük, Erdoğan bey ile görüştük yine burada Sayın vekilimizin ciddi katkıları oldu. Kredi Garanti Fonu’nun Elazığ’a gelmesi için katkısı olan, emeği olan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

AK Parti Heyeti ETSO Başkanı Alan'la bir araya geldi 

ALAN: İKİNCİ OSB’Yİ BİR AN ÖNCE BİTİRMEK İÇİN TALEBİMİZ VAR 

Başkan Alan, ikinci OSB’nin biran önce ayağa kalkması noktasında Milletvekili Bulut’tan destek isteyerek, “İkinci OSB ile ilgili sayın milletvekilimizden çok ciddi beklentilerimiz var. Şu an ikinci OSB yüzde 30-40 aşamalarında ama biz bu depremde Elazığ’a nitelikli göç aldık. Şimdiye kadar hep niteliksiz göç aldık diyorduk depremlerden dolayı ama bu depremde Elazığ’a nitelikli bir göç aldık. Taktir ederseniz; Maraş’ta, Malatya’da, Gaziantep’te, Hatay’da bu depremden dolayı çok ciddi yıkımlar oldu, çok ciddi etkilenmeler oldu. Bunların normale dönmesi nerden bakarsak bana göre inşallah 6 ay içerisinde dönülür ama mantıklı düşünürsek bu 2-3 sene sürer. Bizim bir an evvel ikinci OSB’yi ayağa kaldırmamız lazım. İkinci OSB için sayın milletvekilimiz Metin Bulut beyefendiden şahsım adına, odam adına hasetten istirham ediyorum. Hızlı bir şekilde bir ödeme gelirse biz bu 6 ay içerisinde inşallah OSB’yi de faal duruma getirirsek hem memleketimizde istihdam sağlamış oluruz hem de çok ciddi bir şekilde yatırımcılar da Elazığ’a gelmiş olur. Bu konuda sayın milletvekillerimizden beklentilerimiz var” şeklinde konuştu. 

AK Parti Heyeti ETSO Başkanı Alan'la bir araya geldi 

BULUT: ELAZIĞ’DA ÇOK GÜZEL ŞEYLERİN ALTINA HEP BİRLİKTE İMZA ATACAĞIZ 

AK Parti MKYK Üyesi Elazığ Milletvekili Metin Bulut,  “Tek teselli kaynağımız ülkede hakikatten bir travma, bir trajedi yaşanırken pek çok ilde son 2020 depremlerinin hemen akabinde Elazığ’ın yenilenmiş olması bundan dolayı da bu son afetten en az etkilenen illerden bir tanesi olması bizim tek teselli kaynağımız. Başkanımız da ifade etti; diğer illere düşen ateş hepimizin yüreğini yaktı. Yüreğimizi acıttı. Tabi hayat devam ediyor. Hayat statik değil, dinamik. Sürekli akıyor. O yüzden hayatın gerekliliklerini de yapmak gerekir. Tabi biz afete yoğunlaşmışken daha çok afet bölgelerindeydik. Sağ olsun Sayın ETSO Başkanımız da bir yandan hem afetle ilgilenirken bir yandan da ilimizin meseleleriyle alakalı emek sarf ediyordu. Huzurunuzda ben kendisine İdris Alan Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Hem Elazığ’ın genel hayata etkililik olurunun alınmasında hem de mücbir sebeple alakalı mücbir sebep kapsamına alınmasıyla alakalı hem temsil ettiği hem de hitap ettiği kitlenin haklarını sonuna kadar savundu ve bununla alakalı bizden talepkar oldu ve nazik bir şekilde, kibar bir şekilde sonuna kadar da takipçisi oldu. Hamdolsun hep birlikte sonuç aldık. Bu uyumun, birlikte çalışmanın, birlikte başarmanın en güzel örneklerinden bir tanesi. Bu yönüyle ben inanıyorum ki bundan sonraki süreçte de bu birliktelikle biz Elazığ’da çok güzel şeylerin altına hep birlikte imza atacağız” dedi. 

BULUT: ELAZIĞ BÖLGENİN EN GÜVENLİ OLAN İLLERİNDEN BİR TANESİ OLDU 

Milletvekili Bulut, “İkinci organize sanayi bölgesi dediğimiz bölgeyle alakalı ödeneklerin arttırılması suretiyle başlamış olan işin bir an önce bitirilmesine yönelik talepti. Çok haklı bir talep kıymetli başkanım. Haklısınız. Son dönemde Elazığ özellikle etrafındaki civar illerde yaşanan bu travmadan sonra Elazığ bölgenin en güvenli olan illerinden bir tanesi oldu. O yüzden Elazığ pek çok sanayicinin, iş adamının da, iş insanının da gözünün olduğu illerden bir tanesi haline geldi. Hem onlara hizmet edebilmek, hem onlara gerekli alt yapısı sunabilmek adına TEKNOVA’nın bir an önce hızlandırılmasının bende çok haklı ve makul bir talep olduğunu düşünüyorum. Hemen zaten sıcağı sıcağına buradan OSB genel müdürüyle bir telefon yaptık. O da notlarını aldı. Gidince de inşallah sayın bakanımızla konuyu konuşup bir an önce organize sanayi bölgesinin hayata geçirilmesi için elimizden gelen mücadeleyi göstereceğiz. İlk etapta 10 tane ilin açıklanması, akabinde Elazığ’ın eklenmiş olmasından dolayı da bir unutulma söz konusuydu. Sayın başkanımızın uyarısıyla da biz onu yetkililerle konuştuk. Elazığ 10’uncu il olarak KGF’ye eklenmiştir. Artık bu şekilde net bir ifade kullanalım. Hayırlı olsun” diye konuştu.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN