Ağın Belediyesi depremzedelere kucak açtı

Ağın Belediye Meclisi tarafından alınan kararla meydana gelen depremlerin ardından ilçede bulunan misafirhane ve lojmanları depremzedelerin konaklaması için tahsis etti. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından deprem bölgelerine ilk andan itibaren yardımlarını sürdüren Ağın Belediyesi, depremzede vatandaşlara kucak açtı. İlçeye gelen depremzede vatandaşların barınma konusunda sıkıntı yaşamaması için Ağın Belediye Meclisi toplandı. Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu başkanlığında toplanan Belediye Meclisi depremzedelerin konaklayabilmesi için deri fabrikası bünyesinde yer alan lojmanların ve misafirhanelerin onarımının yapılması için karar aldı. 

USLU: HEMŞEHRİLERİMİZİN KONAKLAMASINI ÜCRETSİZ SAĞLAYACAĞIZ 

26 aileye ev sahipliği yapacaklarını ifade eden Başkan Uslu, aynı zamanda deri fabrikası içerisinde de ailelerin eşyalarını bırakmalarına imkan oluşturduklarını belirti. Uslu, “Lojmanları ve misafirhaneleri hemşehrilerimize bir yıllığına, iki yıllığına veya üç yıllığına artık ne kadar süre olursa hak sahipliğinden almış oldukları ev ne zaman teslim edilirse o teslimat süresine kadar biz hemşehrilerimizin konaklamasını ücretsiz sağlayacağız. Bununla ilgili ayın 1’inde meclis kararımızı da aldık. Kriterlerimiz de şu; öncelikle evi komple yıkılan akabinde ağır hasarlı olup eşya alamayan akabinde ağır hasarlı olan ve boş olacak yer olur ise hafif hasarlıları tercih edeceğiz ama tabi ilçemizde yazlıkçı bir ay kalırım sonra gelirim modeli değil herkesin hakkını birbirine saygılı olmak kaydıyla biz elimizden geldiği kadar hemşehrilerimizi kalıcı bir yuva yapmak istiyoruz” dedi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN