Açıkkapı: Tarımsal destekleri sürekli arttırdık 

Tarım ve Orman Bakanlığının 2023 yılı bütçe görüşmesinde söz alan AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, tarım alanında eleştirilerde bulunan muhalefete yapılan hizmetleri paylaşarak cevap verdi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Tarım ve Orman Bakanlığının 2023 Yılı Bütçe Görüşmesinde AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı söz aldı. Milletvekili Açıkkapı, sözlerine tarım alanında yaşana gelişmeleri eleştirenler cevap vererek başladı. Türkiye’deki gıdaların tarladan sofraya kadar denetlendiğini ifade eden AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, “Tüketici En İyi Denetçidir” dedi. 

Milletvekili Açıkkapı, “Biz hem üreticileri hem de tüketicileri koruyan bir anlayışa sahibiz.” Diyerek sözlerine son verdi. Açıkkapı, "Türkiye birçok üründe kendine yeten bir ülkedir. Bazı bitkisel ürünleri sayalım: Pamuk yüzde 101, şeker pancarı yüzde 100, kuru fasulye yüzde 107, patates yüzde 106, kuru soğan yüzde 115. İncir yüzde 568, fındık yüzde 561, kayısı yüzde 342, ay çiçeği yüzde 60.Hayvansal ürünlerde süt yüzde 108, kırmızı et yüzde 98, beyaz et yüzde 137, yumurta yüzde 123, bal yüzde 117. Evet, birçok ürünü bu şekilde ifade etmek mümkündür. Ayrıca, fındıkta, kirazda, ayvada, incirde ve kayısıda dünya 1'incisi bir ülkeyiz.” şeklinde konuştu.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN