Açıkkapı: Çalışan emeklilere de 5 bin TL ikramiye verilecek 

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, çalışan emeklilere de 5 bin TL ikramiye verilmesine ilişkin değerlendirmede bulundu. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, TBMM Genel Kurulu’nda görüşmelerine başlanan kamuoyunca torba kanun olarak bilinen kanun teklifine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

ÇALIŞAN EMEKLİLERE 5 BİN TL KISA SÜREDE HESAPLARA YATIRILACAK 

Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesini barındıran çok sayıda düzenlemeyi beraberinde getiren kanun teklifinde hedefin ekonomik iyileştirmeler ve mali disiplin olduğunu söyleyen TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Ejder Açıkkapı, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ve 120 Milletvekilimizin imzasıyla hazırlanan teklifimiz Genel Kuruldan kısa süre içerisinde geçecek, emeklilerimizin ikramiye ödemeleri de en kısa süre içerisinde hesaplarına yatırılacaktır” dedi. 

2 AY SÜREN BÜTÇE MARATONU SONA ERDİ 

AK Partili Açıkkapı, 2 ay süren bütçe maratonunun dün sona erdiğini hatırlatarak, “Biliyorsunuz Gazi meclisimizdeki bütçe mesaisi dün itibariyle sona erdi. 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 Yılı Kesin hesap Kanunu Teklifi'nin görüşmeleri komisyon aşamalarıyla birlikte 67 gün sürdü. Komisyon toplantılarımızda 217 saat 59 dakika mesai harcadık, Genel kurulumuzda ise 191 saatlik bütçe mesaisi gerçekleştirdik. Bugün Genel Kurulumuzda daha önce 43 maddesi kabul edilen 86 maddelik kanun teklifimizin görüşmelerine devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. 

DEPREM BÖLGESİNDEKİ FIRSATÇILARA 10 KATA KADAR CEZA ARTIŞI 

Kanun teklifiyle birlikte ekonomiye dair çok sayıda iyileştirmenin yanı sıra deprem bölgesindeki fırsatçılara da 10 kata kadar ceza artışlarının hayata geçeceğini söyleyen Açıkkapı, “Bugün görüşmelerine devam edeceğimiz Kanun teklifimiz bir çok iyileştirmeyi beraberinde getirecek. Teklifle; Kur Korumalı Mevduatta vergi istisnası, deprem bölgesindeki fahiş fiyat uygulamalarına yönelik para cezalarının 10 kata kadar artırılması söz konusu olacak. Fahiş fiyatla mücadelemizi sürdüreceğiz. Ayrıca sosyal medyadan elde edilen gelirlerin kayıt dışılıktan çıkarılmasına yönelik vergi istisnasının kapsamının genişletilmesi , motorlu araç ticaretinde sözleşmelerin noterde düzenlenmesine yönelik ihtilafların ortadan kaldırılması, özelleştirme ihalelerinin daha şeffaf gerçekleştirilebilmesi için elektronik ortamda yapılması, gibi çok sayıda düzenleme hayata geçecek.“ şeklinde konuştu.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN