YRP, Pertek Köprüsü için kanun teklifi vermeye hazırlanıyor 

Yeniden Refah Partisi Elazığ il başkanlığı, Elazığ'ın en önemli problemlerinden olan Pertek Köprüsü'nün yapımını meclise taşımaya hazırlanıyor. Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Ömer Ateş yaptığı açıklamada, '22 yıldan beri söz verildiği halde yapılamayan Pertek Köprüsünün yapılacağına dair açıklamalar kamuoyunda karşılık bulmamıştır' dedi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Ömer Ateş, TBMM’nin açılacağı 1 Ekim 2023 tarihinde Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’ın talimatları ile hazırlamış oldukları kanun tekliflerini TBMM’de imzaya açacaklarını duyurdu. Başkan Ömer Ateş, Pertek köprüsünün yapılmasıyla Doğu Karadeniz bölgesi ile başta Urfa-Kahramanmaraş-Gaziantep-Adana ve Mersin olmak üzere Akdeniz bölgesi ile güney komşularımız Suriye ve Irak’a mal ve hizmet ürünlerinin karşılıklı olarak transferinde mevcut güzergâha göre 210 Km daha kısalma olacağını ifade etti. 

Başkan Ömer Ateş, “Pertek Köprüsü sorunu, 2003 yılından itibaren, Elazığ’ın iktidar ve muhalefet parti temsilcileri tarafından her seçim döneminde istismar edilen problem olmasına rağmen bu güne kadar maalesef çözülememiştir. Konunun çözümü amacıyla Yeniden Refah Partisi kurucular kurulu üyemiz Ahmet Akman’nın girişimleri ile 1 Ekim 2022 tarih ve 2/4561 esas nolu “Pertek Köprüsü yapımı kanun teklifi” TBMM’de imzaya açılmış ancak Elazığ’ın iktidar ve muhalefete mensup milletvekilleri bu önergeye imza atmaktan imtina ederek bu teklifin kanunlaşmasını maalesef engellemişlerdir. 2024 Yerel Yönetimler seçimlerine az bir süre kala hem iktidar hem de muhalefet milletvekilleri, Pertek Köprüsü proje ihalesinin yılsonuna kadar yapılacağını kamuoyuna duyurdular. Anlaşılan o ki 22 yıldan beri söz verildiği halde yapılamayan Pertek Köprüsünün yapılacağına dair açıklamalar, 2024 Yerel seçimler öncesinde seçmen nezdinde algı oluşturma yönelik açıklama olarak yorumlanmış ve kamuoyunda karşılık bulmamıştır” dedi. 

ATEŞ: TBMM’YE KANUN TEKLİFİ VERECEĞİZ 

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ömer Ateş, “Yeniden Refah Partisi olarak 22 yıldır Elazığ’da her seçim öncesi istismar edilen ancak çözülemeyen Pertek Köprüsü yapımının yanında Elazığ-Urfa arası Bağlantı Çevre Yolları ile beraber Tünel ve Viyadüklerin yapımı için TBMM’nin açılacağı 1 Ekim 2023 tarihinde Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın talimatları ile hazırlamış olduğumuz kanun tekliflerini TBMM’de imzaya açacağız. Hünkâr mahfili Elazığ’ın tüm muhalefet ve iktidar milletvekillerini Yeniden Refah Partisi tarafından hazırlanmış olan “Pertek Köprüsü-Elazığ-Urfa arası Bağlantı Çevre Yolları ile birlikte tünel ve viyadüklerin Yapımı Kanun Teklifi”ne imza atmaya davet ediyor ve bu konu ile ilgili çalışmamızı tüm Elazığ Kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” dedi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN