Yeniden Refah Partisi Mkyk Üyesi Mehmet Gül: 'Chp'nin Milliyetçliği Demirtaş'ı Serbest Bırakmak'

Yeniden Refah Partisi MKYK Üyesi Mehmet Gül, CHP milletvekili Gürsel Erol'un milliyetçilik değerlendirmesine örnek olarak verdiği Kıbrıs Barış harekâtının gerçek kahramanı olan merhum başbakan Prof. Necmettin Erbakan'ı anmamasına tepki gösterdi.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un  'CHP'yi hiç kimse terör örgütüyle örtüştüremez, hiç kimse CHP'ye milliyetçiliği öğretemez. Eğer o gün Cumhuriyet Halk Partisi iktidarda olsaydı Ecevit Kıbrıs’ın 5 parmak dağlarına Türk silahlı kuvvetlerini indirmezdi” sözlerinin gerçekleri yansıtmadığını ifade eden Yeniden Refah Partisi MKYK üyesi Mehmet Gül, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Kıbrıs Barış Harekâtının başlatılması ve talimatının verilmesi konusunda dönemin Başbakan yardımcısı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan ile yine dönemin Genel Kurmay başkanı Semih Sancar’ın dik duruşu ve kararlılığının sonucu olduğunu herkes biliyor. Merhum  Bülent Ecevit Londra’da Kıbrıs için çözüm ararken merhum Erbakan operasyon emrini verdi ve Ecevit ülkeye dönünce operasyondan haberi oldu. Merhum Başbakan Erbakan’ın bu adımı sonrası, Amerika’nın Türkiye’ye silah ambargosu uyguladığını bunun sonucunda da Erbakan’ın milli savunma sanayi konusunda önemli yatırımların yapılmasını sağladığını da biliyoruz. Gerçek bu olduğu halde CHP milletvekili Gürsel Erol’un CHP’nin milliyetçiliğine örnek olarak Kıbrıs Harekâtını örnek göstermesi gerçeği örtmek olduğu gibi  rol çalmaktır. Halkımız HDP ile kapalı kapılar ardında görüşme yapan CHP’nin milliyetçiliğini biliyor. Halkımız Amerika’da lobilerde gizli görüşmeler yaptığı ifşa olduğu halde ne görüşüp hangi sözler verildiği konusunda açıklama yapmaktan çekinen CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun milliyetçiliğini çok iyi biliyor. Hendek olaylarında yüzlerce kişinin ölüm emrini veren Selahattin Demirtaş’a özgürlük vaat eden CHP’nin ne kadar milliyetçi olduğunu çok iyi biliyor. Sayın Gürsel Erol, Elazığ’ın yapısına ve hasiyetlerine göre söylem geliştirip siyaset yapmaya çalışıyor ama Elazığlılar bu ikircikli siyasete pirim vermiyor, vermeyecek”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN