Vatandaş ithal adaylara tepkili!

14 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimler öncesi partilerin milletvekili aday adayları kamuoyunda boy göstermeye başladı. Seçime girecek partilerde ise hummalı bir çalışma var. İYİ Parti'den aday adayı olan bazı isimlere Elazığ kamuoyundan tepkiler gelmeye başladı.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Geçmişte vatandaşa rağmen siyaset yapan partilerin sınıfta kaldıkları dün gibi hafızalarda yerini korurken, listelerin genel merkezde gizli kapılar ardından şekillenmesi tepkileri beraberinde getiriyor. Elazığlılar ithal adayların yaşadıkları illerden milletvekili adayı olmasını isterken, partilerin tutumu ise bunun tam tersi oluyor.

İTHAL ADAY İSTEMİYORUZ

Elazığlı seçmenler yaklaşık 30 yılını bürokrat olarak ülkenin farklı illerinden geçiren ithal adaylara sıcak bakmadıklarını her fırsatta dile getiriyorlar. Aday adayı profiline bakıldığı zaman üst düzey bürokratından tutun da magazin programlarından tanınan simaların Elazığ listelerinde yer almasını vatandaşlar istemediklerini belirtiyorlar. 

İYİ PARTİ PUAN KAYBEDER

İYİ Parti’nin Elazığ listesinde ithal adayların olması halinde partililerin buna tepki olarak ya sandığa gitmeyeceğini ya da başka bir partiye oy vereceklerini ifade eden vatandaşlar geçmişte yapılan hataların bir daha yapılmamasını ümit ettiklerini ifade ediyorlar. Üst düzey bürokratların tabiri caizse burnundan kıl aldırmadıklarını vatandaşlara tepeden baktıklarını ifade eden Elazığlılar, bu şehirde yaşayan bu şehrin havasını soluyan insanların aday olmasının elzem olduğunu belirtiyorlar. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN