Tosun: Adalet ve kardeşlik için buluştuk 

Zulmün uğradığı coğrafyalardaki mazlumların yardımına koşmaya devam edeceklerini ifade eden Elazığ Genç İHH Birim Sorumlusu Ömer Faruk Tosun, 'Kudüs'ün aslıda, cismi de bizimdir. Ve biz tekrardan özgür Kudüs'te olacağız' dedi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

“Bu Sefer Adalet ve Kardeşlik için buluştuk” diyen Elazığ Genç İHH Birim Sorumlusu Ömer Faruk Tosun, mazlumların yardımına koşmaya devam edeceklerini söyledi. Tosun, “Son 70 yıldır Ortadoğu’da sadece problemden, kandan ve gözyaşından beslenen Siyonist işgal çeteleri, sadece Filistin için değil; Türkiye içinde bir güvenlik sorunudur. 2010 yılında insani yardım taşıyan Mavi Marmara Gemisine, uluslararası sularda yaptıkları hukuksuz saldırı ile 9 vatandaşımız şehit edilmiş, 1 kişi 4 yıl boyunca komada kaldıktan sonra şehit olmuştur. 56 insani yardım gönüllüsü de ağır bir şekilde yaralanmıştır. 

Bu saldırı sonrasında yaşanan süreçte Mavi Marmara Derneği olarak tam 13 yıldır süren hukuk mücadelesine başladık. Ailelerimiz ve arkadaşlarımız adına, ulusal ve uluslararası mecralarda yaptığımız kişisel başvurulara, gayri hukuki şekilde engel olunmaya çalışıldı. Mülkün temeli olan adalet; Yahudi lobisinin gizli görüşmeleri ile engellenmeye çalışıldı. Mavi Marmara'nın hukuki süreci ile haklılığımızı Dünya'ya haykırmaya devam ediyor, bir yandan zulmün uğradığı bütün coğrafyalarda mazlumların yardımına koşuyoruz. Kudüs'ten öğrendiğimiz insanlık tohumlarını, ihtiyaç sahibi bütün coğrafyalarda kalplere ekiyoruz. Çünkü bizler biliyoruz ki; Kalplere tohumlar ektiğimiz bu toprakların sahipleri bizleriz. Kudüs'ün aslıda, cismi de bizimdir. Ve biz tekrardan Özgür Kudüs'te olacağız”  dedi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN