Sönmez, seçim yoğunluğunda anneleri unutmadı

İYİ Parti Elazığ Milletvekili Adayı Av. Dr. İrfan Sönmez, Sivriceliler Derneği'ni ziyaret etti. Depremlerden büyük yara alan Elazığ'ın en gözde ilçelerinden Sivrice'nin sorunlarını, Sivrice Halkının beklentileri üzerine gerçekleşen sohbet sonrası Sivriceliler Dernek Başkanı Çetin Özmen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: ''İYİ Parti Elazığ teşkilatı ve Milletvekili adayları Sayın Av. Dr. İrfan Sönmez ve Kerim Eflatun Derneğimize yaptıkları nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz. Kendilerine çıkmış oldukları bu yolda başarılar dileriz.'' 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Ömer Kaya

SÖNMEZ’E KADIN SEÇMENLERDEN BÜYÜK İLGİ

Sönmez daha sonra seçim çalışmaları kapsamında SKM’de İYİ Parti Kadın Kolları Başkanlığı’nın düzenlediği kadın buluşmaları toplantısına katıldı. 14 Mayıs Pazar Günü seçimlerinin Anneler Gününe denk gelmesi nedeni ile ‘Anneler Günü ‘ kutlamasını da erken yapan Sönmez, kadınlara İYİ Parti Kadın Politikaları hakkında bilgi verdi. 
AK Parti ile Yeniden Refah Partisi’nin özellikle 6284 sayılı yasa üzerinden pazarlığa oturmasını eleştiren Sönmez, bu yasanın kadınların hukuksal koruyucusu olduğunu savunarak, ‘’ Sadece evlerimizin ve gönüllerimizin sultanı siz değerli kadınlarımızın toplumsal alanda daha ön planda siyasetten, eğitime, sağlıktan üretime her alanda yer alması gerekir. Şimdi AK Parti bir puanlık oy derdine düşerek Yeniden Refah Partisi ile bu yasa üzerinden pazarlığa oturmuştur. Pazarlık konusu olan seçimler, oy değil, kadınlarımızın kazanılmış hakları, toplumsal ve hukuksal alanda haklarının korunmasına yönelik, kadına ve çocuğa şiddetin önlenmesine yönelik olan bu yasadır. Biz buna izin vermeyeceğiz.’’ Dedi.

Sönmez, seçim yoğunluğunda anneleri unutmadı

GELECEĞİMİZ OLAN ÇOCUKLARIMIZIN YETİŞMESİNDEKİ EN DEĞERLİ VARLIKLARIMIZ, ANNELERİMİZİN GÜNÜ KUTLU OLSUN

Kadının Türk Kültürü ve toplumdaki yerinin önemine vurgu yapan Sönmez, ‘’ Türk Toplumlarında kadınlar her zaman ön planda tutulmuştur. Ancak ne yazık ki, bu iktidar döneminde kadını, annelerimizi, aile içi şiddeti önleyecek tedbirler almak yerine var olan koruyucu yasa ve anlaşmalar da sümen altı edilmiştir. Toplumun temel direği aile, ailenin temeli de annelerdir. Mutlu anne, bilinçli anne bilinçli ve mutlu çocuklar yetiştirerek onları geleceğe hazırlar. Bizler bu nedenle her şeyden önce kadınlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunduğu, eğitimden sosyal hayata, çalışma hayatına kadar her alanda eşit haklara sahip olduğu bir Türkiye hayali ile çalışacağız.14 Mayıs Pazar günü seçimler var. Ancak o gün ayrıca çok da özel bir gün. Bizleri yetiştiren, ailemizin emekçisi annelerimiz günü. Şimdiden anneler gününü kutluyorum ‘’ dedi.
Sönmez, seçim yoğunluğunda anneleri unutmadı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN