Siyer sınavına yoğun katılım 

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından yapılan Siyer Yarışması Elazığ'da da yapıldı. Elazığ merkez ilçe ve beldelerde toplam 15 farklı noktada yapılan sınava 3 bin 500 kişi katıldı. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından 2012 yılından bu yana her sene "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla Türkiye geneli düzenlenen "Siyer Yarışması" 7'den 70'e her yaştan yüzbinlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. 4 farklı kategoride gerçekleştirilen ve 90 dakika süre tanıtan test usulü yarışmada 1 ve 2'inci kategoriler için 60 soru, 3 ve 4'ücü kategoriler için 75 soru yer aldı. 

Siyer sınavına yoğun katılım 

Peygamber Sevdalıları Vakfı Elazığ Koordinatörü Erkan Yaman Elazığ Merkez, Keban, Ağın, Baskil, Arıcak, Alacakaya, Sivrice, Karakoçan, Palu ve Kovancılar ilçelerinde, Mollakendi ve Yurtbaşı Beldeleri ile birlikte toplam 15 farklı nokta da 3 bin 500 kişinin sınava katıldığını belirtti. Peygamber Sevdalıları Palu İlçe Temsilcisi Kenan Ocak ve Peygamber Sevdalıları Vakfı Karakoçan Temsilcisi Hasan Durmaz düzenledikleri yarışmaya yoğun bir katılım olduğunu belirterek amaçlarının Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek ve hayatlarında yaşam örneği kılmak olduğunu söyledi. 

Siyer sınavına yoğun katılım 

Kenan Ocak, “Elazığ'da gerçekleşen Siyer Sınavı, yürekleri sevgi ve bilgiyle dolu 3500 katılımcıyla adeta bir sevda buluşmasıydı. Bu kutsal etkinlik, toplumumuzun birlik ve dayanışma ruhunu en güzel şekilde yansıttı. Umuyoruz ki, bu anlamlı birliktelik, güzellikleri paylaşma ve birbirimize olan sevgi ve saygımızı pekiştirme konusunda ilham kaynağı olacaktır. Haberlerinizde bu anlamlı buluşmaya geniş yer vermenizi diler, saygılar sunarım” dedi. 

Siyer sınavına yoğun katılım 

Sınava katılan öğrenciler sınavın kolay olduğunu, bu sınav ile Peygamber Efendimizin hayatını öğrendiklerini ifade ettiler. Velilerde emeği geçenlere teşekkür ettiler.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN