Seksenler Sokağı hizmete başlayacak 

Elazığ'da yapılan ve yapıldığı günden itibaren büyük ilgi toplayan Seksenler Sokağı'nın bir süre kaderine terk edilmesinin ardından AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut'un devreye girmesiyle birlikte Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Emlak Konut bölgede tadilat çalışmasına başladı. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl yapılan ve yapıldığı günden itibaren de vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören TOKİ’nin de bir reklam filmini çektiği Güneykent Mahallesi’ndeki Seksenler Sokağı bir süre kaderine terk edilmişti.

Vatandaşların aileleriyle birlikte ziyaret ederek fotoğraflar çektiği Seksenler Sokağı’nın bakımsız ve harabeye dönmesi vatandaşlar tarafından üzüntüyle karşılanırken, bölgenin onarılarak turizme kazandırılması talebi oluştu. Geçtiğimiz ay Kanal Fırat ve Kanal 23 Televizyonlarının ortak canlı yayın konuğu olan AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut’a bu konu sorulmuş ve Milletvekili Bulut, yaşanan bakımsızlığın çözülmesiyle ilgili sürecin takipçisi olacağını söylemişti. 

MİLLETVEKİLİ BULUT: KONUYU ÇÖZMENİN SÖZÜNÜ VERİYORUM 

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut yaptığı açıklamada “Seksenler Sokağı ile ilgi TOKİ başkanı ile ben konuştuğum zaman TOKİ’nin bir kiralama şirketi var kiralama şirketi üzerinden belediyeye tahsis edelim denildi ama bu olmadı. İnşallah en kısa zamanda konuyu çözmenin sözünü veriyorum. Bir gün orada beraber çay içelim. Buda benim Elazığ halkına sözüm olsun. Yapamayacağım şeyi söylemem” demişti. 

EMLAK YÖNETİMİ ONARIM ÇALIŞMALARINA BAŞLADI 

Milletvekili Bulut bu açıklamalarının ardından sürecin takipçisi oldu ve bakımsız halde kalan Güneykent Mahallesi’ndeki Seksenler Sokağı’nda TOKİ Emlak Yönetimi tarafından çalışmalara başlandı. 

Seksenler Sokağı hizmete başlayacak 

HASAR GÖREN ALANLAR TADİLAT EDİLİYOR 

Etrafı çevrilen sokakta kırılan camlar ve dükkan tabelaları onarılırken, duvarlar da yeniden boyanmaya başlandı. 7/24 görevlilerin beklediği sokakta tadilat çalışmaları hızla devam ediyor. 

80’LER SOKAĞI VATANDAŞLARIN HİZMETİNE AÇILACAK 

Elazığ turizmi için önemli bir merkez haline gelmesi beklenen Seksenler Sokağı’nda tadilat çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte sokak Emlak Yönetimi tarafından vatandaşların hizmetine açılacak.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN