Saadet Partisi il teşkilatı, Maden'de 

Saadet Partisi Elazığ İl Teşkilatı Maden ilçesini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Muhammed Fatih Akarsu

Saadet Partisi Elazığ İl teşkilatı ziyaretlerini sürdürüyor. Bu kapsamda İl Teşkilatı Maden İlçesini ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, esnaf ve vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi. 

AKIN: “MADEN İHALESİ İPTAL EDİLMELİ” 

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, maden ihalesinin iptal edilmesi gerektiğini söyledi. Akın, “Bugün Maden ilçemizde vatandaşlarımızla konuştuk, esnaflarımızı gezdik. Sorunlar maalesef tüm ilçelerde aynı ancak Maden ilçemizin durumu hepsinden daha kötüdür. İlçemiz 35 milyar dolarlık bakır rezervine sahip olmasına rağmen, vatandaşlarımız yoksullukla boğuşuyor. İlçeden çıkarılan bakır madeni kamyonlara, trene yüklenip gönderiliyor, buradaki vatandaşlarımız ise işsizlik ile boğuşuyor, esnaf siftah yapamıyor, dükkânını kapatmak zorunda kalıyor. Oturulacak konut yok, vatandaşlar göçe zorlanıyor. İlçe nüfusu ekonomik ve sosyal hayatın getirdiği zorluklardan dolayı küçülerek yok olmaya doğru gidiyor. Bundan dolayıdır ki yakın zamanda 35 Milyar dolarlık rezervin, 119 milyon dolar gibi bir rakama Port Madenciliğe verildiği ihale iptal edilmelidir. Söz konusu rezerv için bakıra dayalı sanayinin ele alındığı, ilçe sakinleri için iş güvencesinin verildiği, Maden halkı için toplu konutların yapıldığı yeni bir şartname hazırlanmalıdır. Böylelikle bu rezerv maden halkının, ilimizin ve ülkemizin istifadesine sunulmalıdır. Saadet Partisi olarak, yakın zamanda Maden ilçemizdeki bakır rezervine dayalı sanayi projemizi aylar öncesinden tanıttık ve bunun yapılabileceğini gösterdik. Bu konuda her türlü teknik desteği vermeye hazırız” dedi. 

AKIN: “BAKIRA DAYALI SANAYİ KURULMALI” 

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, Maden’de bakıra dayalı bir sanayi kurulması gerektiğini dile getirdi. Akın, “Elâzığ’ımızın her köşesinde, her mahallesinde, her ilçesinde büyük ölçekli sorunlar var ama hiçbir sorun bu ihale kadar Elazığ’ın canını acıtamaz. Bu yapılan ihale yanlıştır, bu haliyle ilimize bir faydası asla yoktur, bu yüzden bu ihaleyi ne pahasına olursa olsun yeni bir şartname ile bakıra dayalı sanayinin kurulduğu,  ilçe sakinlerine iş güvencesinin verildiği, toplu konutların yapıldığı, yeni bir şartname ile çıkılması gerekiyor. İhaleyi alan firma çıkardığı bakırı 6 ay boyunca limanda satması durumunda, yatırdığı parayı alıyor” dedi. 

AKIN: “MADEN BELEDİYESİ ARAÇ İLE DESTEKLENMELİDİR” 

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın yaptığı açıklamada; “Maden ilçemizin yerleşim alanları sarp kayaların üzerinde olduğu için aşırı kar yağışıyla birlikte yolların açılması önem arz etmektedir. Bundan dolayıdır ki Maden Belediyesine 2. bir kepçenin hızla temin edilmesi önem arz ediyor. Yine Maden’deki yaşayan vatandaşlarımızın hastanelerde uzman doktor kadrosuna erişmesi sağlanmalı, teçhizat eksiği tamamlanarak vatandaşın sırtından bir kamburun daha kaldırılması gerekmektedir” ifadelerini kullandı. 

AKIN: “ELAZIĞ’IN TÜM SORUNLARINI BİLİYORUZ VE ÇÖZÜM YOLLARIMIZ HAZIR” 

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, Elazığ’ın sorunları için hazır olduklarını söyledi. Akın, “Saadet Partisi Elazığ İl Başkanlığı olarak, il başkanı düzeyinde her ilçemize en az 5 defa gittik. Elazığ’da her insanımıza ulaşmaya ve onların sorunlarını dinlemeye gayret ediyoruz. Elazığ’ın gerçek problemlerini, tüm sorunlarını öğrendik, biliyoruz, çözüm yollarımız hazır. Vatandaşımızın bize sevgisi ve teveccühü var. Onların derdi bizim derdimizdir. Bu sorunların hepsini inşallah çözeceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın” dedi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN