Özdoğan: Esnaflarımız görmezden geliniyor

Kovancılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özdoğan, esnafın sorunlarını dile getirdi.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Kovancılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özdoğan, esnafın sorunları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Özdoğan, “EYT mağdurları için hükümetimiz bir çalışma yaparak mağduriyeti giderildi. Ama çıkan yasadan esnaflarımızın içinde olması gerekirken üvey evlat gibi esnafımız karar dışında bırakıldı. Bu ülkenin ekonomik yükünü sırtında taşıyan esnafımız yine mağdur edildi” dedi.
  
“EMEKLİ ESNAFLARIMIZA 5 BİN TL VERİLMEDİ”
Kovancılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özdoğan, esnafın emeklilere verilen 5 bin TL’den yararlanmadığını belirterek; “Sabah erken saatlerde iş yerini açıp, akşam geç saatlere kadar küçük bir bakkal dükkânında işinin başında durmaya, ekmeğini kazanmaya ailesinin geçimini sağlamaya çalışan zar zor 60 – 70 yaşına kadar çalışıp emekli olan Esnaflarımıza devletimiz tarafından Emeklilere verilen 5 bin TL’den yararlanamadı” ifadelerine yer verdi.

“BAĞ-KUR PRİMLERİNİ DÜZENLİ ÖDEYENLER ÖDÜLLENDİRİLSİN”

Kovancılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özdoğan, “Son gelen asgari ücret zammı sonrası esnafımızın BAĞ-KUR primleri 4.000 TL’yi geçti. Her ay BAĞ-KUR primlerini düzenli ödeyen Esnaflarımızın yılda 2 veya 3 BAĞ-KUR primini devletimiz tarafından ödenirse düzenli ödeyen Esnaflarımız ödüllendirilmiş olur, böylece BAĞ-KUR primlerini düzenli ödemeyen esnaflarımızı da düzenli ödemesi için teşvik etmiş olur. Esnafımız destek bekliyor. Prim yükünün hafifletilmesi konusunda devletimizin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini esnaflarımız beklemektedir. Sektör aramaksızın tüm esnaflarımız bitmek üzere esnafımız can çekişiyor. Esnafımızın sorunlarına kulak tıkamayın” ifadelerine yer verdi.   

“ESNAFIMIZ FAİZSİZ KREDİ İSTİYOR”

Esnafın faizsiz kredi istediklerini ifade eden Başkan Özdoğan, “Esnafımızın acilen can suyu kredisine ihtiyacı var. Bizler, sürekli olarak bu isteğimizi tekrarlıyoruz. Çünkü esnafımızın talebi bu yönde hangi esnafımızı ziyaret ettiğimizde bizlere faizsiz kredi istediklerini, verilecek bu kredi ile büyük işletmelere karşı rekabet güçlerinin artacağını, esnaflarımıza kesinlikle can suyu olacaktır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN